Tipărire

cocuDJ 703 A care face legătura între comunele Cotmeana, Cocu și Poiana Lacului va fi asfaltat anul viitor pe o lungime de circa 10 km pe raza localității Cocu. Modernizarea drumului va fi realizată de Consiliul Județean Argeș pe baza unui proiect pentru care de curând au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și devizul general de lucrări. Valoarea totală a investiţiei este estimată la circa 22 milioane lei.
”Proiectarea și execuția lucrărilor au fost scoase la licitație la pachet, acum se așteaptă finalizarea procedurii. Din primăvară, pentru că acum vremea nu mai permite desfășurarea lucrărilor, va începe asfaltarea DJ 703 A pe teritoriul comunei noastre. Este o lucrare îndelung așteptată de locuitorii comunei Cocu. Oamenii s-au săturat să-și distrugă mașinile pe acest drum. Lipsa lucrărilor de întreținere a făcut ca acesta să fie acum într-o stare avansată de degradare”, declară primarul Gheorghe Țucă.

În altă ordine de idei, proiectul de asfaltare a circa 25 km de drumuri locale, incluzând DC 176 în satul Richițele, a fost declarat eligibil în cadrul Fondului Național de Dezvoltare și Investiții. Urmează ca autoritățile din Cocu să semneze contractul de finanțare a lucrărilor.

Canalizarea, aproape de final
Principala investiție derulată în localitate, introducerea sistemului de canalizare, se apropie de finalizare. Conform reprezentanților Primăriei Cocu, conductele de canalizare mai trebuie introduse pe o lungime de aproximativ 2 km, iar stația de epurare este gata. Investiția se derulează cu finanțare prin PNDL. Anul viitor, autoritățile din comuna Cocu intenționează să obțină finanțare pentru extinderea sistemului de canalizare aflat acum în lucru.
În perspectiva venirii anotimpului rece, drumurile din cătunul Negulești au nevoie de pietruiri. Deocamdată administrația locală nu dispune de fonduri pentru astfel de lucrări, dar speră că situația va fi rezolvată pe baza fondurilor ce vor fi alocate la ultima rectificare bugetară.