Tipărire

albesti de argesElevii care au obținut rezultate la concursurile și olimpiadele școlare vor fi premiați de administrația locală din Albeștii de Argeș la sfârșitul anului. Conducerea primăriei și Consiliul Local a luat această decizie pentru a-i motiva pe tineri să învețe și pentru a le arăta că întreaga comunitate este mândră de efortul lor.
”Viitorul nostru înseamnă în primul rând oamenii. Dacă le vom cultiva spiritul în direcția educației, vom avea cu siguranță, cu toții, o perspectivă mai bună. Ei reprezintă încrederea noastră în dezvoltarea acestei țări și trebuie să le arătăm încă de pe băncile școlii că munca este răsplătită, că valorile sunt încurajate, că sistemul nostru de referință este unul onest, corect și că sprijinim efortul lor. Sumele de bani pe care am considerat că le merită din plin sunt 1000 de ei, pentru rezultate la olimpiadele naționale, 500 de lei pentru podiumul olimpiadelor județene etc. Toți cei 550 de elevi - școlari și preșcolari din localitate, vor primi, de asemenea, din sponsorizări, câte un pachet de Crăciun, pentru a simți din plin bucuria sărbătorilor”, a declarat primarul Gabriel Popa.

Pentru a acoperi cei 90 de km de drumuri din localitate, administrația locală a pregătit pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă buldoexcavatorul și vola din dotare, dar a încheiat și un contract de prestări servicii cu o firmă de specialitate. Rămânând la capitolul drumuri, edilul șef, spune că proiectele pentru asfaltarea celor 15 km, depuse pentru a obține împrumut la Fondul de Garantare, nu vor rămâne doar la stadiul de documente. ”Vom începe modernizarea tronsoanelor cu fonduri proprii și, în fiecare an, vom aloca o sumă importantă de la buget pentru acest capitol. Avem apă și canalizare și este firesc ca oamenii să își dorească asfalt”, a spus șeful executivului.
Tot pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor, administrația locală a obținut de la Direcția Națională a Drumurilor avizul pentru amenajarea de trotuare pe toată lungimea drumului național ce traversează localitatea, pe ambele sensuri. ”Nu este vorba doar de estetic, ci mai ales de siguranța cetățenilor din comună. Cel mai probabil, vom începe aceste lucrări în primăvara anului viitor”, a mai declarat șeful executivului din Albeștii de Argeș.