ratestiÎn luna noiembrie, autoritățile comunei Rătești au demarat lucrările la două obiective ce vor contribui la îmbunătățirea confortului elevilor și la facilitarea accesului cetățenilor la serviciile medicale.
”Am început lucrările la grupurile sanitare de la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C. Brătianu” Rătești și la construcția unui dispensar uman în satul Furduiești. Toaletele vor fi amenajate în interior astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să iasă din școală. Pentru noile grupuri sanitare vom face practic o anexă lipită de clădirea școlii. Dispensarul uman va cuprinde spații pentru cabinete de medicină de familie și un spațiu pentru amenajarea unei farmacii. Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni pentru dispensar”, declară primarul Cornel Petrică. Momentan se lucrează la modernizarea DJ 702A, urmând ca pe raza comunei Rătești să fie asfaltați 2,8 km de drum județean. Investiția este realizată de Consiliul Județean cu fonduri prin PNDL.

Proiect declarat eligibil
Un alt obiectiv al administrației din Rătești se află în faza de proiectare. Este vorba de amenajarea unei baze sportive lângă Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C Brătianu” Rătești, obiectiv ce urmează a fi realizat cu fonduri europene prin AFIR și contribuția autorităților locale. Baza sportivă va fi dotată cu teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, nocturnă, vestiare și grupuri sanitare și va fi împrejmuită. Nu în ultimul rând, un proiect care prevede asfaltarea a 7 km de drumuri comunale în Rătești a fost declarat eligibil în cadrul Fondului Național de Dezvoltare și Investiții (FNDI). Administrația locală se află momentan în așteptarea unui răspuns privind aprobarea finanțării proiectului.