suici 1În primăvara anului 2020 vor începe trei mari investiții noi în comuna Șuici: reabilitarea și modernizarea Școlii Rudeni, asfaltarea a 6,7 km de drumuri de interes local și alimentarea cu apă în satul Valea Calului.
Până la finele anului se va definitiva licitația pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Rudeni, obiectiv finanțat prin fonduri guvernamentale, în valoare de 12 miliarde de lei, în cadrul Programului Operațional de Dezvoltare Locală 2.  Tot prin acest program vor veni fonduri și pentru alimentare cu apă din Valea Calului, ce presupune o rețea de 6 km și investiție în valoare de 22 de miliarde de lei, pentru care documentația în vederea scoaterii la licitație este finalizată. Nu în ultimul rând, în primăvara lui 2020, de îndată ce vremea va permite, va începe asfaltarea unor tronsoane de drumuri, cu fonduri europene, obiectiv pentru care s-a semnat contractul de atribuire a lucrărilor.

În plus, conducerea administrației locale urmează să semneze un contract de finanțare prin intermediul Grupului de Acțiune Locală, prin care se vor obține fonduri pentru asfaltarea a încă 600 de metri în zonele Târsa și Plopu. Rămânând tot în zona infrastructurii rutiere, ca pregătire pentru anotimpul rece, tronsoanele cu probleme sunt  balastate, iar șanțurile decolmatate. Se fac, de asemenea, pregătiri pentru acțiunea de deszăpezire, prin achiziționarea de material antiderapant și pregătirea utilajelor de intervenție.