ratestiDrumul județean 702A Ciupa – Rătești se află în plin proces de modernizare prin asfaltare pe baza unui proiect pentru care Consiliului Județean Argeș a obținut finanțare prin PNDL. Sunt asfaltați 2,8 km de drum județean în comuna Rătești. Valoarea investiției este de 4.125.331,69 lei, iar termenul de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 12 luni.
De altfel, procesul de modernizare a drumurilor din comuna Rătești va continua și anul viitor, grație unei finanțări obținute de administrația locală prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI). În luna octombrie, pentru comuna Rătești, Guvernul a aprobat finanțarea proiectului de modernizare a 7 km de drumuri comunale, în satele Tigveni, Ciupa Mănciulescu, Nejlovelu și Mavrodolu. Fondurile alocate sunt în valoare de 12.156.777 lei. Din punct de vedere al procedurilor, urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și apoi organizarea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor (proiectare și execuție).

În această perioadă se fac reparații asfaltice pe DJ 702G Rătești -Căteasca, pe o lungime de 5 km. Lucrările sunt executate de Regia Județeană de Drumuri și Poduri Argeș.

Pubele pentru colectarea individuală a gunoiului
În altă ordine de idei, din luna octombrie, în localitate a început acțiunea de distribuire a pubelelor individuale către cetățeni în vederea trecerii la colectarea din poartă în poartă a deșeurilor menajere. ”Un număr de 1.140 de pubele vor fi distribuite în cele șapte sate ale comunei. De asemenea, punem la dispoziția cetățenilor saci speciali pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile (plastic/metal, carton/hârtie și sticlă). Plasticul și cartonul se vor colecta o dată pe lună, sticla o dată la trei luni, iar gunoiul menajer o dată la două săptămâni”, declară primarul Cornel Petrică. Sistemul de colectare individuală a deșeurilor menajere va deveni operațional începând de la finalul lunii octombrie.