buzoestiSatele comunei Buzoești vor beneficia în curând de iluminat din stâlp în stâlp, grație unui proiect al administrației publice locale, aflat momentan în faza de proiectare. ”Lucrările se vor derula cu finanțare din bugetul local și vor începe anul acesta. Vom face o extindere a rețelei de iluminat public prin montarea de lămpi economice pe stâlpii de pe străzile adiacente drumurilor principale, practic un sistem de iluminat din stâlp în stâlp. Lucrările de extindere a iluminatului stradal vor continua și anul viitor”, declară primarul Ion Tănase.
În prezent, în procedură de achiziție publică se află un alt proiect important. Este vorba de investiția care presupune amenajarea unei săli de sport și a unei baze sportive cu teren cu gazon sintetic în satul Șerboieni. Proiectul se va derula cu finanțare europeană prin AFIR și contribuția autorităților locale. Valoarea de finanțare a proiectului din fonduri europene este de 60.000 de euro.

Lucrări în grădinițe
În paralel, administrația din Buzoești continuă lucrările realizate în scopul creșterii gradului de confort al elevilor și preșcolarilor. Dacă la grădinița din satul Tomșanca au fost finalizate lucrările de amenajare a noilor toalete, la grădinița din cadrul Școlii Vulpești acestea au demarat în luna octombrie. Aici sunt în curs de amenajare grupuri sanitare în interior pentru preșcolari, iar pentru toaletele elevilor de la Școala Vulpești se montează o copertină în vederea creării unui circuit interior spre grupurile sanitare. Totodată, în satul Buzoești se lucrează la recompartimentarea și reabilitarea locației Căminului Cultural. Aici, administrația locală vrea să amenajeze două săli de clasă pentru preșcolarii din sat și o cameră pentru produsele din programul ”Lapte și corn”. De asemenea, vor fi amenajate grupuri sanitare în interiorul clădirii pentru a fi asigurate toate condițiile preșcolarilor.