poienarii de muscelConducerea Primăriei Poienarii de Muscel s-a preocupat în luna octombrie de realizarea pregătirilor pentru sezonul de iarnă. Cum nu mai este mult până la venirea vremii friguroase, autoritățile locale au achiziționat lemnele și cărbunii pentru încălzire și se ocupă în această perioadă și de pregătirea drumurilor locale pentru iarnă.
”Am adus lemnele, le-am crăpat și le-am depozitat astfel încât să avem totul pregătit pentru încălzirea instituțiilor din comună. Am luat și nisip, sarea o aveam deja, drept urmare materialul antiderapant a fost și el asigurat. Avem două tractoare și un buldoexcavator în dotare, deszăpezirea o vom face în regie proprie. Totodată, am achiziționat 200 de tone de piatră pentru reabilitarea drumurilor locale în perspectiva iernii. Chiar în această perioadă se lucrează la plombarea drumurilor mai greu accesibile, vrem să fim pregătiți așa cum trebuie pentru sezonul rece”, declară primarul Ion Banzea.

Asfalt pe un drum comunal
Referitor la cele două proiecte cu finanțare prin PNDL, amenajarea dispensarului uman și captarea izvorului de apă de la Valea Iederii, acestea se află în faza de finalizare a lucrărilor. Cel mai probabil noua unitate medicală din comuna Poienari de Muscel va fi dată în folosință la începutul anului viitor. După terminarea lucrărilor, administrația locală se va ocupa de obținerea avizelor necesare funcționării dispensarului.
Pe de altă parte, autoritățile din comuna Poienari de Muscel se pregătesc să asfalteze un nou drum comunal. ”Este vorba de DC 41B Pârșeni, în lungime de aproximativ 1 km. Pe lângă asfaltare, proiectul prevede realizarea rigolelor, betonarea șanțurilor și amenajarea canalelor pentru scurgerea apelor pluviale. Suntem în curs de licitație cu acest proiect. Finanțarea investiției se va face din fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean. Dacă vremea se menține bună și licitația decurge fără probleme, cred că mai este timp anul acesta pentru asfaltarea drumului”, afirmă edilul șef din Poienari de Muscel.