Tipărire

cicanesti primarie 2Primind prin hotărâre de Guvern suma de 181.000 de lei, pentru echilibrarea bugetară, primarul din Cicănești se declară mulțumit.
”Putem să ne descurcăm până la sfârșitul anului, fără a avea probleme, deși formula de calcul de anul acesta privind acordarea bugetelor nu a fost salutară din punctul nostru de vedere, în special la capitolul dezvoltare. Problema cea mare este că noi, localitatea, trebuie să achităm anual 7 miliarde pentru împrumutul și dobânda aferente proiectului Moliviș.”, spune primarul Ion Ionescu.

În ciuda acestui impediment, în localitate s-au realizat învestiții, chiar și cu fonduri proprii. Dovada cea mai elocventă este modernizarea dispensarului uman, proiect în derulare. ”Pe zi ce trece, lucrările avansează iar asta se vede cu ochiul liber. Am început, în curtea dispensarului și amenajarea unei magazii pentru lemne, pentru asigurarea unor condiții optime. Așa cum am mai spus, la venirea frigului și zăpezii se va putea lucra la dispensar în interior, deoarece am montat acoperișul”, a declarat edilul șef.
În comună se mai lucrează și la extinderea canalizării, investiție derulată prin Măsura 72, fonduri europene, și se așteaptă cea de-a treia listă cu localitățile care au primit fonduri pentru proiectele depuse spre finanțare la Fondul de Investiții. ”Mă interesează în primul rând, proiectul privind asfaltarea unor drumuri, ultimele rămase nemodernizate din comună. Avem speranțe că vom fi printre cei care vor primi împrumutul”, a mai spus șeful executivului din Cicănești.