Tipărire

bascovModernizarea infrastructurii rutiere continuă la Bascov! Se lucrează, chiar în aceste zile, la asfaltarea drumurilor din satele Glâmboc Deal, Glâmboc Vale și Rogojina, termenul de finalizare fiind 6 luni.
”Chiar dacă vine iarna, se poate continua, deoarece până la turnarea asfaltului propriu-zis, trebuie făcute șanțurile betonate, pe toată lungimea tronsoanelor; în satul Rogojina, în plus, se vor amenaja și canale pluviale cu conducte.”, spune primarul Gheorghe Stancu.
În total, anul acest în localitate s-au modernizat sau sunt în curs de modernizare aproape 20 de km de drumuri.

”Avem 6 km la Mica Brăileni, 4,5 km satele Glâmboc și Rogojina, 20 de drumuri de interes local în toată comuna, ce însumează în jur de 9 km, străzile Azurului și Măceșului încă 1,2 km și nu ne oprim! Podul de la Scheau este în licitație și tot aproape de finalizarea licitației se află și amenajarea canalelor pentru scurgerea apelor pluviale pe DN 7 și pe DN 7C. Vom realiza și două alveole pentru asigurarea refugiului în stațiile de autobuz din centrul localității, pentru siguranță. ”, a mai spus edilul șef.
În afară de aceste obiective din domeniul infrastructurii, în licitație se mai află și construirea creșei și, concomitent, s-a întocmit documentația pentru achiziționarea, cu fonduri europene, prin GAL, a echipamentelor pentru crearea unor spații de joacă pentru copii în satele Scheau (lângă școală), Valea Ursului (la grădiniță), Glâmboc Deal (troiță) și Aninoasa (cu specificația că aici locul de jacă se va amenaja cu bani de la bugetul local).

Pregătirile sezonul rece sunt în toi
”Achiziționăm prin licitație material antiderapant și sare și vom asigura deszăpezirea atât cu utilajele proprii (tractor cu lamă, buldoexcavator cu lamă și utilaj de deszăpezire), cât și prin contract cu o firmă de specialitate. Având în vedere că avem de intervenit pe o lungime de peste 78 de km concomitent, nu avem cum să facem față prompt și în același timp doar cu utilajele proprii”, a mai adăugat șeful executivului din Bascov.