cocuMai multe drumuri din comuna Cocu au fost pietruite de administrația locală în perspectiva venirii iernii. Pe lângă aceste lucrări, autoritățile din Cocu au făcut și alte pregătiri pentru întâmpinarea sezonului rece.
”Am făcut aprovizionarea cu lemne pentru încălzirea școlilor și a Primăriei, și suntem în derulare cu procedurile de achiziție pentru lucrările de deszăpezire pentru această iarnă. Pe partea de reabilitare a drumurilor, am pietruit DC 176 Richițele de Jos - Richițele de Sus și DC 178 Cocu - Greabăn”, declară primarul Gheorghe Țucă. În paralel, în localitate continuă lucrările de introducere a rețelei de canalizare. ”Mai avem de introdus conducte și de făcut cămine pe o lungime de 2,5 km. Într-o săptămână punem și acoperișul la stația de epurare. Problema este că s-au blocat plățile pentru investițiile prin PNDL și, dacă nu este plătit, constructorul nu știu cât timp va mai dori să lucreze”, precizează edilul șef din Cocu.

Sume insuficiente
La rectificarea bugetară din luna octombrie, Primăria Cocu a primit suma de 110.000 de lei pentru cheltuieli de funcționare. Banii sunt însă insuficienți pentru acoperirea tuturor plăților până la finalul anului, spun reprezentanții administrației locale. Cea mai mare problemă există la capitolul cheltuieli de personal, acolo unde banii nu ajung pentru salarii și plățile cu asistența socială. Autoritățile din Cocu speră că se vor găsi totuși soluții pentru achitarea drepturilor salariale până la finalul anului.