Tipărire

schitu 1Cea de-a XXV-a ediție a Zilei comunei Schitu Golești a fost un eveniment ce s-a bucurat de o largă participare, atât din punct de vedere al numărului localnicilor, dar și al invitaților, personalități politice și administrative ce au onorat comunitatea cu prezența. Organizarea impecabilă și spectacolul de înaltă ținută au creat o atmosferă de petrecere și bucurie, care le va rămâne tuturor în minte.
”Suntem o comună mare, întinsă, și din acest motiv implicarea noastră ca administrație este maximă pentru a o putea gospodări eficient. Sunt bucuros că avem atâția oaspeți, reprezentanți ai instituțiilor județene și centrale, semn că suntem prețuiți ca și comunitate. Sunt momente multe când trebuie să apelăm la instituțiile de deasupra noastră, vorbim de Consiliul Județean sau de Parlament, când e vorba de intervenții legislative și vreau să vă spun că mereu am găsit înțelegere și sprijin, ceea ce sper să fie și de acum înainte.”, a spus în deschiderea momentelor oficiale, primarul Vasile Miriță.

”Schitu Golești e o comună prietenă, vecină, cu care colaborăm foarte bine pe toate planurile. Ajutorul dat de noi este infim, felicitări că ați reușit această lucrare atât de importantă pentru cei din satul Loturi. Oricând veți avea nevoie, noi vă vom sprijini, în orice demers!”,  declarat primarul orașului Câmpulung, Liviu Țâroiu.
”În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, în numele conducerii partidului, dar și de prieten, ca primar al comunei Bughea de Sus, vă spun ”La mulți ani!”, realizări și felicitări că aveți un primar atât de preocupat de binele comunității, fapt care se vede în proiectele pe care le întreprinde”, a spus primarul localității Bughea de Sus, Nicolae Tarbă.
”Am ținut neapărat să venim aici, să fim împreună la zi de sărbătoare, așa cum am fost mereu din 2016. Am făcut administrație, în interesul comunității. La Schitu Golești, o comună mare, s-au realizat canalizarea, prin PNDL 2, un obiectiv de peste 80 de milioane de lei noi, școlile și infrastructura. Vă doresc numai bine și, în numele Consiliului Județean, vreau să vă înmânez cel mai important trofeu - Trofeul Argeșului, pentru că primarul dumneavoastră îl merită cu prisosință”, a rostit pe scenă președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
schitu 4Conducerea administrației locale a acordat diplome de fidelitate și a premiat cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar și elevii merituoși la învățătură sau care fac cinste comunei prin premii sportive.
Au fost aplaudate pentru exemplul de viață cuplurile: Ciobanu Ion și Feldioara, Stana Gheorghe și Olga, Gruia Nicolae și Florica, Neacșu Ion și Monica Maria, Predoiu Ion și Dorina, Samoilă Ilie și Vasilica, Dogioiu Gheorghe și Elena, Moise Gheorghe și Rozeta, Moșoiu Constantin și Luminița, Bogătescu Nicolae și Maria, Fieraru Nicolae și Maria, Cotescu Ion și Eugenia, Predoiu Constantin și Filofteia.
Au fost lăudați pentru merite deosebite elevii: Geantă Grigore, Popescu Maria Alexandra, Tobaș Iulia Zenaida și Gruia Darius - campion național la lupte greco-romane.

Pod important, dat în folosință
Faptul că investițiile vorbesc de la sine în ideea implicării administrației în bunul mers al dezvoltării localității, este o certitudine. Săptămâna trecută a fost dat în folosință un pod important, o construcție stabilă, necesitatea construirii derivând din aspecte obiective, de siguranță și fluidizare a traficului.  Situat pe DC 43, cel mai lung drum comunal care pornește din drumul național, podul face legătura cu zona Muscel, satul Loturi, ieșind în drumul județean. ”Podul asigură circulația din punctul Valea Pechii peste Valea Poienarilor, în punctul Costea. A fost un pod aici, foarte vechi, cu o sarcină admisă de 1,5 t care nu prezenta siguranță. Ne aducem cu toții aminte, anul trecut, a fost un accident, traficul fiind deviat pe aici. Mașinile mari n-au putut trece pe acel pod, fiind nevoie de intervenții speciale. Concluzia este că acel pod nu permitea accesul utilajelor de intervenție, precum autospecialele de pompieri, de colectare a deșeurilor menajere. Iată că acest drum comunal asigură accesul atât din drumul național, cât și din cel județean, cu care face legătura. Vreau să mulțumesc în primul rând firmei care a construit obiectivul, firma Metabet, care nu doar că a făcut, după cum se vede, o lucrare de calitate, dar a și finalizat-o cu două săptămâni mai devreme de termenul final, ceea ce este o raritate în zilele noastre. Apoi, le mulțumesc consilierilor locali care au înțeles importanța acestei investiții, suma necesară provenind exclusiv din bugetul local. ”,  a declarat primarul Vasile Miriță la inaugurare.