vulturestiPrimăria Vulturești a accesat finanțare externă pentru realizarea unui nou proiect în scopul modernizăriii infrastructurii de circulație din localitate. Proiectul de modernizare prin asfaltare a DC 50 Davidești – Huluba a fost aprobat la finanțare în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), finanțat de Guvern. După realizarea acestor lucrări, comuna Vulturești se va putea mândri cu faptul că are toate drumurile principale asfaltate.
”Practic, vor mai rămâne doar câteva ulițe adiacente neasfaltate, vorbim de lungimi de câte 300 de metri fiecare. Implementarea acestui proiect va conta decisiv în modernizarea infrastructurii de drumuri din comuna noastră. Vor fi asfaltați 2,5 km de drum, tot ceea ce intră pe teritoriul comunei noastre, pentru că drumul continuă în comuna Davidești. Din punct de vedere procedural, urmează semnarea contractului de finanțare cu ministerul”, declară primărița Irina Poșircă. Suma aprobată la finanțare pentru acest proiect este de 1.210.233 lei.

Momentan, în curs de asfaltare sunt alți 5 km de drumuri comunale și locale din Vulturești, pe baza unui proiect finanțat în cadrul PNDL. Din cele 11 străzi incluse în acest proiect, au fost asfaltate șase, inclusiv DC 52A Valea Caselor. Urmează amenajarea șanțurilor și a rigolelor pe drumurile modernizate. Potrivit conducerii Primăriei Vulturești, proiectul este realizat în proporție de 70%. Totodată, în satul Bârzești se continuă lucrările la suplimentarea sursei de apă în vederea îmbunătățirii sistemului de alimentare Lucrările sunt realizate de autoritățile locale cu sprijinul Consiliului Județean și au ajuns la 80% grad de realizare. Nu în ultimul rând, banii alocați la recenta rectificare bugetară, 70.000 de lei, nu sunt suficienți pentru achitarea tuturor cheltuielilor de funcționare ale administrației din Vulturești. Banii nu ajung pentru plata salariilor însoțitorilor persoanelor cu handicap și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități.