recea targ 4De Sf. Dumitru, în comuna Recea se organizează unul dintre cele mai renumite târguri de toamnă din sudul județului. Și anul acesta, locuitorii comunei și cei veniți din localitățile învecinate au poposit în număr mare în Poiana Târgului pentru a se aproviziona cu cele necesare pentru iarnă.
Comercianții au adus la târg produse felurite, de la legume și fructe, flori, produse alimentare și până la îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de uz gospodăresc. Târgul de Sf. Dumitru a fost completat de o serbare câmpenească organizată de autoritățile din comuna Recea. Pe scena special amenajată în poiana în care s-a desfășurat târgul au urcat copiii de la Școala Gimnazială Recea care au oferit un frumos program artistic și cei de la școlile din Popești și Costești care au susținut recitaluri. Soliștii ansamblului ”Doina Argeșului” au dat tonul petrecerii, antrenând oamenii la joc și voie bună. În mijlocul oamenilor s-a aflat în permanență primarul Marin Pană, edilul in Recea ocupându-se îndeaproape de organizarea acestei sărbători, alături de echipa din aparatul administrativ al comunei.

Un drum important va fi asfaltat
Primăria Recea a obținut finanțare de la Guvern prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) pentru modernizarea drumului de interes local Deagu de Sus –Deagu de Jos. Proiectul depus de autoritățile din Recea prevede asfaltarea a 4,5 km de drum local și realizarea lucrărilor complementare, podețe, rigole la pantă și șanțuri. Finanțarea se ridică la circa 60 de miliarde de lei, iar în scurt timp primarul Marin Pană va semna contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării. După parcurgerea etapelor de achiziție publică, lucrările de asfaltare vor începe în prima parte a anului viitor. Proiectul vine ca o completare a eforturilor continue din ultimii ani ale administrației din comuna Recea de a moderniza infrastructura de drumuri din localitate. În prezent, alți 4,8 km de drumuri comunale se află în plin proces de asfaltare pe baza unui proiect finanțat în cadrul PNDL, iar acum trei ani a fost asfaltat DC 122A Deagu de Jos - Goleasca (5,2 km).

Terenul de sport, dat în folosință
Copiii și tinerii din comuna Recea se bucură din această toamnă de un nou spațiu de agrement. Lângă Școala Gimnazială Recea a fost construit un teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic destinat practicării mai multor sporturi. Investiția a fot realizată cu fonduri din bugetul Primăriei și dată în folosință în această lună.