Tipărire

raca primar 3După o perioadă de pauză, în comuna Râca au fost reluate lucrările la introducerea sistemului de canalizare. Investiția se derulează cu finanțare guvernamentală și locală și presupune realizarea rețelei de canalizare pe o lungime de 28,5 km, amenajarea unei stații de epurare și a opt stații de pompare.
”Din luna octombrie am reînceput lucrările la canalizare. Mai sunt de făcut trei stații de pompare și racordurile acestora la rețea. După recepția finală a lucrărilor, după data de 1 ianuarie 2020, vom începe racordarea gospodăriilor la rețea. Racordurile se vor face în mod gratuit, conducta va fi adusă până la limita proprietăților cetățenilor”, declară primarul Georgel Burcea.
Totodată, din luna noiembrie, în comuna Râca vor începe lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic. Administrația locală a finalizat de curând procedurile de achiziție publică a lucrărilor și va demara lucrul efectiv. Terenul de sport va fi realizat cu finanțare externă, prin intermediul unui proiect derulat prin GAL.

Cadastru gratuit pentru 2.600 de imobile
Autoritățile din comuna Râca au accesat fonduri de la stat prin ANCPI pentru realizarea lucrărilor de cadastrare sistematică pentru 2.600 de imobile din localitate. Măsurătorile au fost realizate anul acesta, cetățenii au adus documentele de proprietate, iar de luna aceasta Primăria a început înmânarea documentelor (schițelor cadastrale) către beneficiari. Mare parte din terenurile care au beneficiat de cadastru gratuit sunt situate în extravilanul localității, însă cadastru s-a făcut și pentru 300 de imobile din intravilanul localității, zonele traversate de gazoductul BRUA. Primăria Râca intenționează ca anul viitor să acceseze noi fonduri prin ANCPI pentru continuarea lucrărilor de cadastrare a terenurilor din localitate.