Tipărire

corbiLângă școala din Corbi se va construi o sală de sport modernă, cu tribune cu o capacitate de 102 locuri, vestiare, grupuri sanitare și parcare. Proiectul gândit de conducerea administrației din Corbi este finanțat prin Compania Națională de Investiții.
”Criteriile de care se ține seama pentru finanțări prin CNI sunt legate de profesionalismul cu care este întocmită documentația, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba cum trebuie. Pasul următor este organizarea licitației de către CNI în vederea stabilirii antreprenorului, apoi începerea efectivă a construcției. Sunt încrezător că lucrarea se va face cu promptitudine și va fi una de calitate, eficiența Companiei Naționale de Investiții fiind recunoscută, atât din punct de vedere al duratei implementării unui obiectiv, cât și din perspectiva rapidității finalizării unui proiect”, a declarat primarul din Corbi, Virgil Baciu.

Din aceste considerente, edilul șef și echipa domniei sale pregătesc alte două documentații pentru a obține finanțări prin CNI. Este vorba de modernizarea a două străzi și a două văi: asfaltarea străzilor Valea Mare și Valea Ureanului și amenajarea de gabioane de susținere pe o lungime de 1,5 km pe Valea Ureanului.
Concomitent, în localitate se derulează lucrările de introducere a sistemului de canalizare, investiție ce are termen de finalizare în vara anului viitor. ”Până acum s-a îngropat conducta în proporție de 60% și, în paralel, pietruim drumurile unde s-au executat săpături, pentru a asigura o circulație în parametri optimi”, a mai spus șeful executivului din Corbi.
Localitatea a primit prin Hotărâre de Guvern suma de 500.000 de lei pentru echilibrarea bugetului. În aceste codiții, sunt asigurate toate cheltuielile de funcționare, până la sfârșitul anului - salarii și indemnizații. ”Fiindcă nu mai avem probleme din acest punct de vedere începem și lucrări de reabilitare la școala de centru, reparații ce se impun pentru asigurarea unor condiții optime”, spune primarul Virgil Baciu.