cepariAdministrația locală a comunei Cepari a obținut prin Fondul de Dezvoltare și Investiții banii necesari pentru extinderea sistemului de canalizare în întreaga localitate. Conform declarațiilor primarului Cristian Ciobanu, proiectul cuprinde 22 de km de rețea, ce va fi conectată la stația de epurare deja existentă.
“Lucrarea efectivă va începe din primăvara anului viitor, deoarece vremea nu ne mai permite să începem săpături și să le lăsăm așa toată iarna. Dar, este o mare realizare pentru comunitate”, a spus edilul șef.

Prin hotărâre de Guvern, localitatea a mai primit ca sume de echilibrare 2,1 miliarde  de lei vechi, bani cu care șeful executivului spune că se acoperă toate cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului. ”Reușim să intrăm în următorul an fără datorii, ceea ce este important. Chiar dacă a fost un an dificil, iată că am reușit să ducem la bun sfârșit foarte multe proiecte, cum sunt cele pe PNDL, și să atragem bani și pentru investiții viitoare.”, a mai declarat primarul Cristian Ciobanu.
Așadar, până în iarnă vor fi finalizate cele două poduri la care încă se mai lucrează (obiective cu finanțare guvernamentală prin PNDL 2), precum și alimentarea cu apă din Urluiești - Cepari Ungureni, investiție derulată prin același program. ”La apă mai sunt practic de realizat racordurile și de montat căminele. Termenul de finalizare este peste câteva luni, însă eu cred că vom recepționa obiectivul mai devreme”, spune edilul șef.
Foarte important este faptul că infrastructura rutieră din localitate este pusă la punct și circulația se va desfășura în bune condiții pe perioada ploioasă.