Tipărire

slobozia 2Autoritățile din Slobozia au bifat o nouă reușită în ceea ce privește accesarea fondurilor externe pentru derularea de investiții în comună. În luna octombrie, în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI) a fost aprobată finanțarea pentru un proiect de modernizare a 5 km de drumuri în comuna Slobozia.
Suma aprobată la finanțare este de 3.080.240 lei. Urmează ca autoritățile locale să semneze contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, organizarea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor și demararea acestora anul viitor.  ”Vor fi asfaltate străzile Liviu Rebreanu, Fântânelor, Trandafirilor, Vișinului, Dâmbovnicului, Viilor și Bârgani. Cu aceste lucrări, vom avea totul asfaltat în localitate. Va fi modernizat și DJ 503 pe marginea comunei  plus ceea ce se asfaltează acum, adică DJ 702F cu drumurile laterale de 25 de metri și strada Ion Creangă. Urmează să semnez contractul de finanțare pentru proiectul aprobat în FDI și sper ca anul viitor să dăm drumul la lucrări”, declară primarul Petre Funie.

Teren de sport cu fonduri europene
În luna octombrie, autoritățile din Slobozia au parafat contractul de finanțare cu fonduri europene a construirii unui teren multifuncțional de sport în incinta Școlii Gimnaziale Slobozia. Terenul multisport va fi amenajat între stația de epurare și școală și va putea fi folosit de tinerii și copiii din comună. În același timp, în centrul comunei sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a noului centru civic. ”Se lucrează frumos, cu migală, este o lucrare complexă. Muncitorii au turnat fântâna arteziană, acum sudează pentru montarea băncilor. Vom continua lucrările și pe parcursul următorului an, avem sumele repartizate pentru această investiție”, afirmă primarul Petre Funie.