suseniComuna Suseni nu s-a aflat pe lista localităților care au primit prin Hotărâre de Guvern sume pentru echilibrarea bugetară. Primarul Doru Radu spune că nu înțelege pe ce criterii se dau acești bani și de ce li se solicită permanent situații, dacă nu sunt luate în considerare.
”O să vedem ce putem face, de unde să mutăm din bani, să fie legal, să ne ajungă de funcționare. Pur și simplu nu suntem băgați în seamă! Ni se solicită hârtii peste hârtii și tot felul de situații, dar nu ni se dă nimic. Nu este vorba doar de Guvern, ci și de Consiliul Județean, care a tot promis că ne ajută cu fonduri pentru Școala Cerșani. Nu am văzut acest ajutor. Degeaba se spune că reabilitarea unităților de învățământ are prioritate!”, declară edilul șef.

Ca obiective aflate în lucru la Suseni putem aminti grădinița din centrul localității, proiect finanțat cu grant european, reabilitarea și extinderea rețelei de apă, proiect derulat cu fonduri guvernamentale și reabilitarea Școlii Cerșani - obiectiv în lucru, cu fonduri proprii. ”La Școala Cerșani se lucrează, însă așteptăm banii promiși de Consiliul Județean, altfel nu avem cum să ducem la bun sfârșit investiția. La grădiniță, așa cum am mai declarat, firma a cerut  și obținut prelungirea termenului de finalizare și, din câte se pare, lucrările avansează foarte dificil, așa cum au mers și până acum. În ceea ce privește reabilitarea și extinderea alimentării cu apă în satele Cerșani, Suseni, Strâmbeni și Găleșești, suntem la realizarea branșărilor pentru cele peste 600 de gospodării beneficiare”, a mai spus primarul Doru Radu.