Tipărire

poienari de muscelLucrările la dispensarul uman din satul central se apropie de final. Autoritățile comunei Poienari de Muscel susțin că investiția va fi gata toamna aceasta. ”Lucrările sunt realizate în proporție de 90%. Muncitorii mai au de montat centrala termică, coșul pentru centrală, balustradele la scările de la intrare și de executat finisajele interioare. Urmează procedura de autorizare a dispensarului și apoi punerea în funcțiune”, declară primarul Ion Banzea.
Dispensarul uman din comuna Poienari de Muscel include trei cabinete de medicină de familie și un cabinet de stomatologie, toate dotate cu aparatura necesară. Realizarea dispensarului a fost posibilă cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect realizat cu fonduri prin PNDL 2 – captarea izvorului de apă de la Valea Iederii, și acesta se îndreaptă cu pași repezi către finalizare. ”Bazinul este gata, firma care se ocupă de lucrare mai trebuie să aducă rezervorul de apă și să monteze stația de clorinare. Peste 80% din proiect este finalizat. După ce terminăm cu izvorul de apă de la Valea Iederii, ne pregătim de gaze. Sperăm că vom primi finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru introducerea rețelei de gaze în comună, conform proiectului pe care l-am depus”, precizează edilul șef din Poienari de Muscel.
Nu în ultimul rând, în această perioadă se fac pregătirile pentru sezonul de iarnă. Autoritățile locale au adus lemne pentru încălzirea tuturor instituțiilor din comună, utilajele pentru deszăpezire sunt puse la punct, iar stocurile de material antiderapant au fost refăcute.