stoenesti 1Sărbătoarea din acest an Fiilor Satului Stoenești a coincis în mod fericit cu ziua de naștere a primarului localității, Ion Marin. Evenimentul a fost unul de înaltă ținută prin participarea extrem de numeroasă atât a localnicilor, cât și a invitaților, a organizării impecabile și a spectacolului artistic.

”Executivul Primăriei și Consiliul Local vă urează bun venit la Ziua noastră, a tuturor locuitorilor, a Fiilor Satului! O sărbătoare de acest gen este și un moment de bilanț, însă nu vreau să mai amintim ce am făcut până acum. Dumneavoastră știți mai bine, începând de la cum arată Primăria și până la asfalt - 30 de km de drumuri modernizate, școli, poduri etc, Dar vreau să vă spun ce vreau să facem în anul acesta și pe viitor. Anul acesta, așadar, ne-am propus să mai modernizăm trei tronsoane de drumuri, în satul Piatra, Slobozia și Bădeni; vrem să reabilităm o punte din cătunul Cocești, dar ce mă interesează cel mai mult ar fi cele două  mari proiecte - canalizarea și modernizarea rețelei de apă și introducerea rețelei de gaz. Să avem înțelegere din partea dumneavoastră, fiindcă o să fie săpături. Nu e ușor să realizăm proiecte de asemenea anvergură și nu se pot face fără deranj. Comuna va fi un șantier!”, a declarat în deschiderea evenimentului primarul Ion Marin.
Au urcat pe scenă personalități importante ale județului și parlamentului de la conducerea Consiliului  Județean, a Prefecturii Argeș, senatorul Ion Marin, ministrul secretar de stat Andrei Ivan, primari ai Argeșului, consilieri județeni.
”În mod fericit Ziua comunei anul acesta coincide cu ziua de naștere a primarului! La mulți ani! Iată alături de câți prieteni sărbătoriți, domnule primar! Revenind la muncă, chiar și în zi de sărbătoare -  apa, canalizarea, sunt proiecte majore pe care și Consiliul Județean le co-finanțează, așa cum am ajutat și la reabilitarea școlii și alte multe proiecte. Suntem o echipă puternică și cu certitudine vom face ca aceste deziderate ale domnului primar, ale dumneavoastră, să se îndeplinească! Vă ofer tuturor, “Trofeul Argeșului”, pe care îl voi înmâna primarului localității, în semn de prețuire pentru tot ceea ce faceți!”, a rostit președintele Consiliului Județean, Dan Manu.
La rândul său, președintele CJ Argeș a primit o plachetă de excelență, în semn de respect și mulțumire pentru sprijinul acordat comunității.
Primarul Ion Marin a primit și din partea ACoR Argeș, prin președintele executiv, prof. Ioan Toader, o plachetă, în semn de respect pentru activitatea depusă.
Au fost acordate din partea Primăriei și Consiliului Local două diplome de ”Cetățean de onoare”;  una post mortem, fostului primar al localității, Valeriu Muscalu și alta Elenei Andreea Panțuroiu.
stoenesti 2Discursul emoționant al fiicei fostului edil al localității, a adus lacrimi în ochii tuturor: ”Nimic din ceea ce facem nu este prea târziu, dacă restabilește valoarea și are bune intenții. Ceea ce facem pentru noi, moare odată cu noi, ceea ce facem pentru alții, durează o eternitate! Mulțumesc Consiliului Local și primarului pentru acest gest și le doresc ca prin ceea ce înfăptuiesc să depășească ceea ce a făcut tatăl  meu, parafrazându-l pe Alecsandri: ”E unul care cântă mai bine decât mine? / Cu atât mai bine țării, și lui… cu atât mai bine!... La răsăritu-i falnic, se-nchin al meu apus!”
Elevii cu rezultate bune au fost premiați, la fel și cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie. Toți au primit diplome și câte un cadou financiar.
Spectacolul artistic a fost realizat de formația ”Select”, condusă de Diana și Costel Vasile, care au acompaniat soliștii de muzică populară invitați: Grupul coral al cadrelor didactice și elevilor Școlii Nr. 1 Stoenești, tinerele talente ale localității - Alina Grigoroiu, Ștefania Paltin, George Chingaru. Invitați speciali au fost îndrăgiții Elena Sima, Cristian Pomohaci, Emilia Ghinescu și Violeta Constantin.