musatestiAdministrația comunei Mușătești continuă lucrările la două obiective de investiții, în luna august realizând și pregătirea unităților de învățământ pentru noul an școlar. Astfel, se lucrează la introducerea rețelei de alimentare cu apă în comună, un proiect derulat cu fonduri de la Guvern prin PNDL, dar și la construcția podului din zona Valea Teascului, obiectiv realizat cu fonduri locale și de la Consiliul Județean.

”Lucrările la apă merg bine, am dus și a doua solicitare de plată și nu au fost probleme. Se îngroapă conducta în satul Mușătești, iar apoi urmează să facem un nou foraj în același sat. Se vor lua analize din apă pentru a putea vedea ce stație de dedurizare ne trebuie la rețea. Mai este destul de lucru, dar termenul de finalizare a lucrărilor este 2020 și ne vom încadra cu siguranță”, declară primarul Constantin Oancea.
Pe de altă parte, la podul de la Valea Teascului urmează instalarea grinzilor, iar apoi vor fi montate rampele de la capete și balustradele și va fi turnat bitumul pe pod. În cazul podului, ritmul lucrărilor depinde în bună măsură de alocările bugetare făcute de administrația județeană, întrucât resursele din bugetul local nu sunt foarte mari. Tocmai de aceea, administrația din Mușătești a depus o solicitare la Consiliul Județean referitoare la sumele necesare pentru construcția podului, dar și pentru reabilitarea drumurilor comunale.
Nu în ultimul rând, în cele două școli și două grădinițe din comună s-a făcut curățenie, au fost igienizate sălile de clasă și au fost puse la punct toate detaliile pentru începerea anului școlar. De asemenea, la Școala Stroești au fost finalizate lucrările de reabilitare a corpului de clădire în care se află laboratoarele școlii.