cepariCel de-al doilea pod pentru care Primăria Cepari a obținut finanțare guvernamentală prin PNDL, cel de la Budani, este gata în proporție de 60%. În august Consiliul Județean a alocat pentru Cepari suma de 200.000 de lei, partea de co-finanțare a administrației locale pentru proiectele ce vizează realizarea podurilor de la Budani și Rotundu.

”Acest program, PNDL, a mers foarte rapid. Din patru proiecte - trei poduri și alimentare cu apă la Cepari Ungureni, avem deja finalizat un pod, cel de-al doilea construit mai mult de jumătate, iar lucrările la alimentarea cu apă sunt pe ultima sută de metri. Pot spune, fără îndoială, că din punct de vedere al investițiilor a fost și este un an bun, în care se văd eforturile întreprinse în perioada anterioară. ” declară primarul Cristian Ciobanu.
În acest context, solicitările făcute de către administrația locală la Consiliul Județean pentru sprijin financiar sunt tocmai pentru co-finanțările necesare în cazul obiectivelor amintite. ”În afară de asta, am mai cerut bani pentru finalizarea PUG-ului, unde doar avizele ne costă în jur de 30-40 de mii de lei, dar care ne este absolut necesar pentru orice proiect de investiții întreprindem. Avem depusă o solicitare și pentru anveloparea școlii de centru, pentru creșterea confortului elevilor și profesorilor și, implicit, scăderea cheltuielilor, dar unitatea de învățământ este funcțională și îndeplinește toate condițiile pentru a fi deschisă cu succes în septembrie”, spune edilul șef.
Off-ul cel mare al primarului rămâne legat de starea drumurilor din comună. ”Am depus și anul acesta solicitare pentru fonduri necesare reabilitării drumurilor stricate de calamitățile din iunie. Sperăm să primim ceva, astfel încât să le avem pregătite pentru sezonul rece. Ceea ce este foarte important e că alunecarea de teren va fi făcută prin Compania Națională de Investiții. Noi am depus studiul de fezabilitate și am primit răspuns favorabil, ceea ce înseamnă că se va da curs finanțării și, implicit, lucrării”, a mai declarat primarul Cristian Ciobanu.