receaDin 10 septembrie va începe turnarea asfaltului pe cei 4,57 km de drumuri, pentru care conducerea Primăriei Recea a obținut finanțare prin PNDL 2. ”În această perioadă se finalizează lucrările premergătoare ultimei etape, și anume pietruiri, tasări. Până pe 30 noiembrie trebuie trimisă spre decontare ultima factură la Ministerul Dezvoltării, asta însemnând că până la acea dată obiectivul trebuie finalizat. Suntem în grafic, neavând niciun dubiu că, până la data amintită, investiția va fi finalizată”, declară primarul Marin Pană.

Între timp, administrația locală va da în folosință, spre bucuria tinerilor, terenul de sport multifuncțional din curtea Școlii Nr.1 Recea.
”În două săptămâni, investiția este gata. Am alocat  fonduri de la bugetul propriu, deoarece am considerat că elevii din Recea merită un asemenea loc modern, unde să poate practica diferite sporturi, precum minifotbal, tenis de câmp, baschet. Sportul înseamnă sănătate, și am dorit să le oferim tinerilor această oportunitate”, afirmă edilul șef.
Instituțiile de învățământ din localitate sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Conform spuselor reprezentantului conducerii unității administrativ teritoriale, pe perioada vacanței s-au realizat acțiuni de igienizare și curățenie generală, nefiind necesare lucrări ample de reparații, școlile din Recea fiind modernizate și puse la punct.
Ca activități gospodărești curente, la sistemul de alimentarea cu apă din Recea a fost schimbată una dintre pompe, pentru o funcționare optimă și asigurarea în parametri a acestei utilități.