Vineri, 31 mai 2019, în Sala de festivități a Primăriei Ciofrângeni, a avut loc conferința de lansare a proiectului ,,Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi, dgaspcComuna Ciofrângeni, Judeţul Argeş”. Proiectul este implementat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în calitate de beneficiar, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.
La conferință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș - Dan Manu, Florin - Dorin Panțeru - primar comuna Ciofrângeni, Doru Slătineanu - primar comuna Tigveni, Adrian Macovei – director general D.G.A.S.P.C. Argeș, Adela Gogoașe - director general adjunct D.G.A.S.C. Argeș.

Proiectul ,,Complex de 4 Locuinţe protejate şi Centru de zi, Comuna Ciofrângeni, Judeţul Argeş” – este cel de-al patrulea, de acest gen, pentru care DGASPC Argeș, obține fonduri europene.
”Proiectele fac parte dintr-o inițiativă mai complexă de la nivelul județului Argeș prevăzută în strategia de dezvoltare a serviciilor sociale, care urmărește abordarea unor soluții de reformă. Ideea de bază este dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viața independentă și integrare în comunitate în scopul creșterii calității vieții persoanelor cu dizabilități, prin asigurarea unor condiții decente de viață într-un mediu de tip familial. Concret, beneficiarii proiectelor noastre – o parte dintre cei instituționalizați în centrul social de la Tigveni, vor fi aduși în aceste locuințe protejate și vor beneficia de serviciile din centrele de zi pe care le vom înființa, viața lor apropiindu-se pe cât posibil de o viață normală, în scopul creșterii independenței acestora și de ce nu, a redare a lor comunității.”, a declarat directorul DGASPC, Adrian Macovei.
”Tema protecției sociale este una de actualitate nu doar la nivelul României ci a Europei, pornind de la ideea foarte bună că locuința protejată oferă posibilitatea celor în vârstă, celor cu dizabilități să ducă o viață cât mai aproape de normal, nu într-un azil mamut, ci aproape de societate, în sânul ei. Felicit ambii primari, de la Tigveni și Ciogrângeni că au avut intuiția să vină în întâmpinarea acestui tip de proiect. Pe lângă aceste persoane, care vor sta în aceste locuințe protejate, foarte importantă este activitatea Centrului de Zi, de serviciile căruia, pot beneficia toți cei cu probleme din întreaga zonă. Aici vor lucra specialiști : kinetoterapeuți, logopezi, psihologi de serviciile cărora pot beneficia nu doar persoanele din locuințele protejate”, a declarat președintele CJ Argeș, Dan Manu.
”Pe regiunea Sud Muntenia s-au finanțat 6 proiecte. Argeșul a câștigat 4, ceea ce spune multe. Felicit întreaga echipă a DGASPC, pe domnul director Macovei, pe colegii mei, care au parcurs acest drum anevoios, de la scrierea proiectului, până la obținerea finanțării. A fost o muncă titanică, nevăzută. Nu te roagă nimeni cu bani. Este un moment de bucurie, dar trebuie să fie o bucurie moderată, fiindcă greul va fi  și de acum încolo, cu implementarea.  Eu vă garantez că la Ciofrângeni vom face treaba de nota zece și vom duce la capăt, cu succes acest proiect. ”, a declarat Florin Dorin Panțeru, primarul din Ciofrângeni.