davidesti 1Localitatea Davidești nu a fost ocolită de intemperiile naturii din luna iunie. Din nou, infrastructura a avut de suferit, fiind necesare intervenții prompte din partea autorităților locale. ”A fost grav avariat podul care face legătura dintre satele Davidești și Conțești, rupându-se practic, din cauza furiei apei, culeea stângă. La solicitările noastre, specialiștii de la Apele Române au intervenit, schimbând cursul râului. Chiar dacă situația a fost remediată pe moment, asta nu înseamnă că nu vor fi necesare lucrări de reparații la pod”, a declarat viceprimărița Mirela Cismaru.

Evident, nici drumurile nu au scăpat neafectate. Conform spuselor reprezentantei conducerii Primăriei, cele mai afectate au fost tronsoane din Conțești și Voroveni, drumuri pe care, până la intervenția cu buldoexcavatorul, nu s-a mai putut circula. În satul Davidești s-a rupt o conductă ce capta apa pluvială, ulița spre cimitir și alte drumuri devenind impracticabile.
”Un canal mare, care prelua apa din zona Bisericii Conțești, până la stadion, a fost, de asemenea, afectat, și a fost nevoie să lucrăm imediat la decolmatarea lui, pentru ca situația să nu se agraveze.”, a mai spus viceprimărița localității.
Autoritățile locale au întocmit rapoarte către Prefectură, Apele Române și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în speranța că localitatea va fi ajutată cu fonduri pentru balastarea drumurilor și alte reparații necesare.