bughea de sus 1La începutul lunii iunie comunitatea din Bughea de Sus a sărbătorit, cu mic cu mare, Ziua Localității. Sărbătoarea câmpenească organizată exemplar de Primărie și Consiliul Local s-a bucurat de prezența a sute de oameni și de invitați pe măsură: senatorul Ion Marin, deputatul Dan Bica, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, consilieri județeni, primari din întreg județul.

Cei care au luat cuvântul, au avut numai cuvinte de laudă pentru hărnicia localnicilor și mai ales a aleșilor din Bughea de Sus, care au reușit, în ultimii  ani, să modernizeze localitatea.
”De ani de zile vin cu mare plăcere, mă simt bine între muscelenii din zonă. Este o sărbătoare splendidă și țin să vă felicit pentru ceea ce ați făcut în această comună. Am convingerea că și în anii care vor veni veți fi la fel de performanți, spre binele acestor oameni”, a rostit deputatul Dan Bica.
Primarul Nicolae Tarbă, care, pe lângă rolul de organizator, a fost și sufletul petrecerii, fiind permanent în mijlocul oamenilor, a înmânat diplome de fidelitate celor ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, în semn de prețuire și respect pentru valorile pe care aceste familii le promovează. Pe lista celor felicitați și premiați de Primărie și bughea de sus 2Consiliul Local s-a numărat și fostul primar Nicolae Pepenel, împreună cu șoția, Filofteia. Alături de ei au urcat pe scenă cuplurile: Bugheanu Severică și Silvia, Rizoiu Petre și Elena, Savu Constantin și Olguța, Ștefan Ion și Vasilica, Drăghici Gheorghe și Olga, Luca Nicolae și Sonia, Olteanu Nicolae și Victoria, Moiceanu Gheorghe și Maria.
Muzica de calitate a răsunat până târziu în noapte, iar munții au răsunat de horele și sârbele jucate cu drag de localnici.

 

 

 

Probleme cu ploile și cu urșii
Ploile din luna iunie au afectat drumurile de interes local din Bughea de Sus. Conducerea Primăriei a intervenit rapid cu utilajele din dotare, respectiv un buldoexecavator, și împreună cu cei ce primesc ajutor social și cei 5 salariați ai serviciului de utilități publice, probleme au fost remediate. Investițiile în derulare au fost, de asemenea, stopate pe perioada intemperiilor.
”Avem în lucru, după cum se știe, introducerea canalizării, proiect derulat prin PNDL 1, obiectiv la care nu s-a putut lucra în ritmul obișnuit din cauza ploilor.  Cu fonduri proprii, construim un pod în punctul Grancea, care face legătura între DC 15 A și o zonă în care se află în jur de 60 de gospodării, accesul fiind foarte dificil , mai ales pe timpul iernii. Și aici, s-a lucrat greu, din același considerent”, declară primarul Nicolae Tarbă.
Dacă situațiile mai puțin plăcute survenite din cauze meteorologice au putut fi remediate, problemele cu urșii din zonă  sunt stringente. ”Am făcut nenumărate sesizări către organele abilitate, să ne ajute. Am strâns peste 200 de semnături de la cetățeni și am întocmit o solicitare prin care am cerut ajutorul în această privință. Adresându-ne în cele din urmă ministerului de resort, am primit răspuns că se vor lua măsuri, prin relocarea unui exemplar. Localnicii sunt, pe bună dreptate, terorizați și, de aceea, așteptăm cu nerăbdare rezolvarea problemei”, a mai pus edilul șef.