racaO investiție de proporții - introducerea sistemului de canalizare - se apropie cu pași repezi de final, în comuna Râca. Conform declarațiilor primarului Georgel Burcea, conducta este îngropată în totalitate: 28,5 km, iar stația de epurare este aproape gata.
”Ca procent al lucrărilor am mai avea de realizat cam 10%, aici intrând montarea pompelor și realizarea legăturilor între stația de epurare și sistem.”, spun edilul șef.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, administrația locală va încerca, în limita posibilităților, să facă racordurile până la limita proprietăților, din fonduri proprii. ”Avem un proiect pentru racordări și, cel puțin în prima fază, îi vom ajuta pe cei care doresc branșarea. Pentru punerea în funcțiune a sistemului este nevoie de  aproximativ 100 de branșamente, inclusiv instituțiile publice, pe care, evident, le vom racorda imediat ce obiectivul va fi finalizat”, explică șeful executivului.
Având în vedere că sunt asigurate principalele utilități - apă și canalizare, următorul pas firesc este modernizarea drumurilor. După cum se știe, conducerea Primăriei a depus la Fondul de Investiții, Comisia de strategie și prognoză un proiect pentru asfaltarea a 4,2 km - drumurile din localitate. ”Avem speranțe că vom primi finanțarea, deoarece ni s-au solicitat clarificări, ceea ce înseamnă că documentația noastră a fost luată în calcul. Având în vedere că avem toate avizele luate, imediat ce am primi banii ne-am putea apuca de lucru, ceea ce ar fi extraordinar pentru localnici”, a mai spus primarul Georgel Burcea.