buzoesti 1Ziua Eroilor a fost cinstită cu onoarea cuvenită în comuna Buzoești. Conducerea Primăriei a depus coroane de flori la toate monumentele eroilor din comună, iar în biserici au fost oficiate slujbe de comemorare a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

La Monumentul Eroilor ridicat în curtea Bisericii Vulpești au avut loc mai multe manifestări dedicate Zilei Eroilor. Un pios omagiu a fost adus de elevii Școlii Gimnaziale Vulpești, sub îndrumarea cadrelor didactice Dorina Șerbănescu (clasa a II-a), Stănescu Violeta (clasa a IV-a), Ioana Burcea (clasele V-VIII) și Ileana Timoș (profesoară de religie). Cu emoție în glas, copiii au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice reamintind sacrificiul celor ce au luptat pentru libertatea și integritatea țării noastre. Alături de preotul paroh Mihai Burcea, primarul Ion Tănase a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor. A urmat un parastas organizat de către Parohia Vulpești, la care au participat toți cei prezenți.

Sfințirea bisericii Mănăstirii Sfânta Treime Ionești
buzoesti 2În a doua zi de Rusalii, credincioșii argeșeni au avut bucuria de a participa la slujba de sfințire a mănăstirii de călugări Sfânta Treime Ionești, construită în satul Redea din comuna Buzoești. Noua mănăstire așezată în sudul județului Argeș, la 7 km față de orașul Costești, a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Sute de oameni au participat la slujba de sfințire a mănăstirii, oficiată de către Arhiepiscopul Calinic  împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de biserică și a evidențiat eforturile depuse în cei zece ani la ridicarea noului așezământ monahal. Pentru grija și implicarea în realizarea acestui proiect, părintele ieromonah Ioachim Zlotar a fost hirotonisit protosinghel. Pentru ajutorul financiar acordat, primarul comunei Buzoești, Ion Tănase a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială  ”Sfântul Neagoe Vodă Basarab”. Lucrările la noua mănăstire au fost începute de preoții Corneliu Popescu și Stoica Nicolae.  În cei zece ani de lucrări, un sprijin financiar deosebit a venit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul județean Argeș și Primăria comunei Buzoești.

Mersul investițiilor
Pe plan administrativ, primarul Ion Tănase a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) un proiect pentru extinderea iluminatului public în toată comuna. ”Am depus două proiecte care vizează asfaltarea unor drumuri locale, unul în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (OUG 114), altul în PNDL. Ambele proiecte au în vedere asfaltarea a câte 4 km de drumuri locale în satele Vulpești și Cornățel. Nu în ultimul rând, realizarea unei baze sportive în satul Șerboieni, proiect derulat cu finanțarea europeană prin GAL, va intra în scurt timp în procedură de licitație, urmând ca lucrările să fie demarate anul acesta”, declară primarul Ion Tănase, referitor la proiectele pentru care s-a solicitat finanțare.