sapata 1Administrația publică locală din Săpata a desfășurat în luna iunie o acțiune de distribuire a pubelelor pentru colectarea gunoiului menajer, urmând ca după data de 1 iulie să fie schimbat sistemul de colectare de la platformă la cel individual (din poartă în poartă). Autoritățile din Săpata au distribuit pubele la un număr de 850 de gospodării, cetățenii primind de asemenea saci pentru deșeurile reciclabile și compostoare individuale pentru deșeurile biodegradabile. Acțiunea s-a derulat prin intermediul ADI Servsal.
Prin această schimbare se urmărește scăderea cantității de deșeuri colectată din localitate și, implicit, scăderea taxei pentru serviciul de salubritate. ”Fac un apel către cetățenii comunei Săpata să trateze cu responsabilitate modalitatea de gestionare a deșeurilor menajere. Modul în care cetățenii vor înțelege să colecteze gunoiul menajer se va reflecta în taxa plătită pentru serviciul de salubritate. Astfel, cu cât vom colecta mai puțin, cu atât vom plăti mai puțin. Colectarea selectivă, cu ajutorul acestor recipiente distribuite (pubele, saci, compostoare), ne va ajuta să plătim taxe mai mici pe viitor, dar și să avem o comună curată”, declară primarul Laurențiu Micu.

Proiectul pentru asfaltarea a 5 km de drumuri comunale a trecut în luna iunie într-o nouă etapă. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată, a fost desemnată firma câștigătoare, iar autoritățile comunei Săpata depun acum toate eforturile pentru ca drumurile incluse în proiect să intre în șantier cât mai curând. Vor fi asfaltate DC 153 în satul Mârțești și strada Bănărești.

 

Ediție aniversară a taberei de pictură pe sticlă
sapata 2La finalul lunii iunie, în organizarea Scolii ”Dumitru Udrescu” Săpata și a Bibliotecii Comunale Săpata, cu sprijinul Primăriei și al Parohiei Săpata, a avut loc ediția a X-a a Taberei și concursului de pictură pe sticlă ”Icoană din sufletul copilului”. La ediția aniversară de anul acesta au luat parte zeci de copii de la școlile din localitate și din alte comune învecinate, dar și foști manageri ai școlii, Oprea Gheorghe, Rățoi Florin -Gabriel, Pătrașcu Mihaela Mihăiță, și actualul manager, Robert Buican, Mihaela Maria Popescu, Botoghona Cristina, reprezentante ale Muzeului Viticulturii Golești Argeș, preoții Parohiei Săpata și reprezentanta Bibliotecii Comunale Săpata, Teona Truță. Sub îndrumarea dascălilor și a preoților, copiii au realizat lucrări deosebite. Cadrele didactice, reprezentații instituțiilor și copiii au primit diplome, cărți si pliante din partea Muzeului Golești și a preoților și au fost premiați de autoritățile din Săpata. La finalul taberei, copiii s-au bucurat de o surpriză dulce din partea primarului Laurențiu Micu.