domnesti 1În cadrul unei conferințe de presă oficiată de conducerea Consiliului Județean, primarul comunei Domnești a semnat, alături de directorul  Agenției pentru Dezvoltare Sud Muntenia Liviu Mușat, contractul de finanțare pentru amenajarea unei grădinițe cu program normal și prelungit în localitate. Investiția se va derula cu fonduri europene , prin Programul Operațional Regional și are o valoare de 500 de mii de euro.

”Proiectul propune reabilitarea unei clădiri emblematice pentru comuna Domnești, construită la sfârșitul anilor ‘60, având destinația de Școală de Fete. Ulterior a devenit internat școlar, apoi școală, o vreme funcționând aici, la parter, și poliția rurală. Noi propunem prin acest proiect modernizarea clădirii și dotarea ei, astfel încât la parter să ființeze grădiniță cu program normal, cu 3 grupe de preșcolari, iar la etaj, spațiul va fi destinat înființării unei grupe cu program prelungit, la  cererea cetățenilor. În aceeași clădire, vom amenaja și un cabinet medical școlar, care va deservi toate unitățile de învățământ și o sală multifuncțională pentru activități culturale ale elevilor- preșcolari și școlari. Dincolo de nevoie unei grădinițe moderne, salvăm astfel și deteriorarea clădirii care se află în centrul localității. Evident, vom amenaja și un parc, un loc de joacă, tot ceea ce este nevoie pentru ca cei mici să vină cu drag la cursuri. Este vorba lucrări ample pentru modernizarea clădirii de 1802 mp și un teren aferent de 1665 mp. Sperăm ca noua grădiniță de la Domnești să rivalizeze, din punct de vedere al condițiilor oferite, cu orice altă unitate de învățământ similară din Europa.”, a declarat primarul comunei Domnești, Gabriel Zăvoianu.
Parcursul până la obținerea acestei finanțări nu a fost ușor. Succesul se datorează unei întregi echipe și muncii susținute. În afara efortului inerent de a realiza un proiect bine pus la punct, conducerea Primăriei Domnești a întâmpinat piedici, în special  din partea OCPI, tergiversarea cadastrării punând în pericol obținerea acestui important grant pentru dezvoltarea comunei.

Eroi au fost, eroi sunt încă!
Ziua Eroilor a fost marcată într-un mod festiv în localitatea Domnești. În afara comemorării celor ce și-au dat viața pentru idealurile acestui popor, ceremonia a cuprins și înmânarea unor plachete ”In Honores Patria”, pentru trei bravi  tineri, care au luptat în Afganistan. ”A intrat în tradiția comunei ca în fiecare an să ne întâlnim cu toții în această zi a Înălţării Domnului Isus Hristos, pentru a cinsti memoria şi evoca faptele de luptă a moșilor și strămoșilor noștri, pe care cu mândrie îi numim EROI. Este o zi în care vorbim despre puterea de a învinge moartea prin curaj, demnitate, sacrificiu, pentru binele semenilor noştri. În numele Primăriei Domneşti, alăturându-ne astfel întregii comunități, doresc să îmi exprim recunoștința pentru bravii eroi ai neamului românesc care au căzut pe câmpul de bătălie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire.
Dumnezeu să îi odihnească pe eroii noștri!
Am deosebita plăcere ca anul acesta să aducem un umil omagiu fiilor satului nostru care, inspiraţi de faptele de arme ale înaintaşilor lor, au fost acolo unde ţara şi datoria i-a chemat. Sunt bărbaţi bravi, curajoşi şi demni, cu care fiecare dintre noi trebuie să ne mândrim! Luptând sub stindardul tricolor dar şi al Organizaţie Naţiunilor Unite, au devenit veterani de război pe frontul de menţinere a păcii din Afganistan. Mărturie a faptelor lor stau numeroasele titluri şi diplome obţinute. Pentru a arăta recunoştinţa noastră, a tuturor, Consiliul Local şi Primăria Domneşti oferă celor trei ostași câte o plachetă cu același conţinut.”, a rostit, emoționat, primarul Gabriel Zăvoianu.
În semn de omagiu, la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane din partea Primăriei Domneşti şi din partea celor trei soldaţi: Diaconescu Radu, Mitu Gheorghe şi Neţ Valentin.
Elevii Liceului Tehnologic Petre Ionescu – Muscel au arătat că știu să cinstească memoria celor care au luptat pentru ca noi toți să putem fi mândri că suntem ROMÂNI.