mozaceni 1Pe 23 iunie, comuna Mozăceni a îmbrăcat straie de sărbătoare și la propriu și la figurat. Ziua localității a avut în acest an o tematică specifică: ia românească, portul popular tradițional, intitulându-se generic: “Mozăcenii în ie”. De aceea, manifestările au început prin vizita invitaților la Muzeului Popular, unde s-au putut admira costume vechi, brodate cu artă, dar și obiecte tradiționale de mare preț. Apoi a fost vizitat Liceul din Mozăceni, o unitate de învățământ care face cinste județului. Nu degeaba, comuna a dat de-a lungul timpului trei prefecți: Constantin Tămagă, Cristian Soare și Emilian Dragnea
(prefect în funcție).

”Nu contează unde ești, ci pe cine ai alături, iar astăzi sunt extrem de onorată că vă am alături  pe dumneavoastră în primul rând, cetățenii comunei Mozăceni, îmbrăcați în frumosul nostru port popular. Alături de noi, avem oficialități ale județului Argeș, personalități politice, de la senatori, deputați, conducerea Prefecturii și Consiliului Județean, consilieri județeni, primari ai localităților argeșene, ceea ce ne confirmă faptul că localitatea noastră are sprijinul tuturor, în beneficiul locuitorilor”, a rostit primărița Corina Dună în deschiderea manifestărilor.
”Mozăceniul în ultimii ani și-a schimbat fața în bine, iar asta dovedește ca sunteți o echipă de oameni muncitori. Vă felicit pe dumneavoastră, toată comunitatea, dar mai ales pe cei pe care i-ați ales.”, a declarat senatoarea Cristina Stocheci.
”Vin an de an aici, fiind, de altfel, fiu al satului. Sunt mândru de această zonă, de comună, de felul în care se fac pași spre modernitate”, a spus prefectul județului, Emilian Dragnea.
mozaceni 4”Asigur toți localnicii de sprijinul nostru. Pentru Consiliul Județean Argeș, al cărui reprezentant sunt, nu contează culoarea politică. Sprijinim toate localitățile deopotrivă, pe măsura fondurilor și a solicitărilor. O felicit pe doamna primar pentru implicare și munca depusă.”, a declarat Ion Mânzână, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, care i-a și înmânat primăriței Trofeul Argeșului, un trofeu dedicat întregii comunități.
”Localitatea Mozăceni înflorește de la an la an. Ne bucurăm pentru localnici, de toate investițiile care se fac, de modul cum este gospodărită comuna. La mulți ani, Mozăceni!”, a rostit deputatul  Dan Bica.
Primăria și Consiliul Local, alături de invitați, au premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar și pe cei ce și-au unit destinele la Mozăceni, în ultimii 3 ani, ca o celebrare a familiei, a valorile morale, a tradiției.
Muzica și voia bună au fost ingredientele cheie, care au făcut ca sărbătoarea să fie pe placul tuturor. Horele și sârbele încinse de toți, cu mic cu mare, au demonstrat din plin bucuria de viață a localnicilor.