albestiSistemul de alimentare cu apă din Albeștii de Argeș va fi pus la punct în această vară. În acest sens se execută lucrări pentru realizarea branșamentului satului Albești Pământeni din sursa de apă a localității, în loc de cea a orașului Curtea de Argeș.  În același timp se va suplimenta debitul  în satul Brătești, prin amenajarea unui bazin de 100 mc.
”Sunt lucrări importante pe care le realizăm în aceste luni, pentru eficientizarea alimentării cu apă. În ceea ce privește branșarea satului Pământeni la rețeaua noastră, se lucrează din fonduri proprii, iar pentru bazinul ce va alimenta satul Brătești am primit suma necesară de la Consiliul Județean” declară primarul Gabriel Popa.

Lucrările la noua grădinița din centrul localității avansează în ritm rapid. Conform spuselor edilului șef, placa a fost deja turnată, termenul de finalizare a construcției fiind de 9 luni de la începerea lucrărilor.
Rămânând tot în sfera educației, trebuie amintit că, pe perioada vacanței, se va înlocui acoperișul școlii cu clasele I-IV Ungureni și se va amenaja o alee.
”Așteptăm cu interes răspunsul privind finanțarea proiectului de modernizarea a 15,2 km de drumuri comunale, documentație pe care am depus-o la Fondul de Garantare. Promițător este faptul că ni s-au solicitat clarificări, ceea ce înseamnă că suntem în atenția evaluatorilor”, spune edilul șef.
Din păcate, ploile au deteriorat în mare măsura infrastructura rutieră din Albeștii de Argeș. Autoritățile locale au întocmit un raport solicitând fonduri pentru drumurile și podurile rupte din cauza torenților. Cea mai afectată zonă a fost satul Brătești.