negrasiLucrările de reabilitare și modernizare a școlii cu clasele I-IV de la Bârlogu au început în forță. Investiția este realizată cu fonduri proprii: locale și județene. ”Unitatea de învățământ funcționează într-o clădire veche, care necesită reparații capitale. Așadar, este vorba de lucrări complexe, atât interioare cât și exterioare. În același timp, se realizează și împrejmuirea grădiniței Bârlogu, pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor”, a declarat primarul Constantin Alexandru.

Pentru cinstirea memoriei eroilor din cele două războaie mondiale ai satelor Bârlogu și Buta, în curtea grădiniței de la Bârlogu se amenajează și un monument. ”Dorim ca generațiile viitoare să nu uite sacrificiul înaintașilor. Dacă uităm trecutul, nu vom ști să ne construim un viitor frumos și riscăm să repetăm erorile istoriei. Acest monument reprezintă totodată recunoștința noastră față de străbunii noștri, față de eroismul și devotamentul pentru pământul și limba strămoșească”, a mai sus edilul șef.
Conducerea Primăriei așteaptă cu nerăbdare un răspuns pentru proiectele depuse spre finanțare la Fondul Național de Garantare. Este vorba de documentații ce vizează modernizarea infrastructurii: asfaltarea DC 100, în lungime de 2 km, și introducerea sistemului de canalizare în localitatea Negrași.