stolnici 2Așa cum a promis, administrația publică a comunei Stolnici a demarat în luna mai lucrările de construcție a dispensarului uman din centrul localității. Investiția este realizată cu finanțare prin PNDL și are termen de execuție un an de zile. Noul dispensar din comuna Stolnici va beneficia de cabinete medicale moderne, dotate cu aparatură de specialitate, o sală de tratamente, o sală de așteptare și grupuri sanitare pentru medici și pacienți.
”Primăria Stolnici a emis ordinul de începere a lucrărilor și, în luna mai, firma constructoare s-a apucat de lucru efectiv. Probabil obiectivul va fi gata mai devreme decât termenul stabilit în contract, deja a fost turnată fundația clădirii. Important este că cetățenii localității noastre vor beneficia de un act medical de calitate, într-o locație pe măsură”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Pe de altă parte, pe data de 3 iunie are loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a DC 139 în satele Stolnici și Cochinești. Lucrările au fost realizate cu fonduri europene prin AFIR, fiind asfaltați 3,9 km de drumuri comunale. În plus, de-a lungul drumurilor asfaltate au fost amenajate șanțuri dalate și podețe de intrare la proprietăți.

Festivalul călușului argeșean, de “Înălțare”!
Ca în fiecare an, în ziua de Înălțare, la Stolnici va fi mare sărbătoare! Renumitul Festival al călușului argeșean ajunge anul acesta la cea de-a XXXI-a ediție. Autoritățile locale au pregătit un eveniment deosebit cetățenilor comunei și oaspeților care vor participa. Pe 6 iunie își vor da concursul ansamblurile de călușari din Stolnici, Costești, Bârla, Hârsești (județul Argeș) și Sârbii Măgura, Optași și Colonești (județul Olt). Vor susține recitaluri interpreții Gabriela Bicescu și Sebi David, dar și formația Duo Band Mioveni. De asemenea, Ansamblul ”Dorul” va fi prezent pe scena festivalului din comuna Stolnici. Important de menționat este faptul că anul acesta la sărbătoarea de la Stolnici vor lua parte și reprezentanții localității din Republica Moldova cu care comuna argeșeană este înfrățită, precum și mai multe ansambluri folclorice din zonă. Sărbătoarea călușului de la Stolnici se va încheia cu un minunat foc de artificii.