sapata drum gainusa 25 km de drumuri comunale vor fi asfaltați anul acesta în comuna Săpata. Administrația publică locală a accesat fonduri guvernamentale prin PNDL pentru implementarea acestui proiect de modernizare a infrastructurii de circulație.
”În cursul lunii mai am semnat contractul de finanțare a proiectului de asfaltare a 5 km de drumuri comunale în comuna Săpata. Vor fi asfaltate DC 153 în satul Mârțești și strada Bănărești din satul cu același nume. Pe raza acestei străzi se regăsesc obiective de interes public: Căminul Cultural, școala, biblioteca, dispensarul uman. Licitația pentru execuția lucrărilor este în curs de desfășurare, iar în luna iunie va fi desemnată firma câștigătoare. Sperăm ca în această vară să dăm drumul lucrărilor de asfaltare incluse în proiect”, declară primarul Laurențiu Micu.

Pe lângă asfaltarea căilor de acces, proiectul mai prevede și amenajarea unui podeț pe strada Bănărești, dar și a unor șanțuri cu rigolă betonată în anumite zone ce urmează a fi stabilite de către proiectant. Consiliul Județean a alocat Primăriei Săpata 200.000 lei pentru cofinanțarea proiectului de asfaltare a drumurilor comunale.

Alți 5 km de drumuri vor fi asfaltați
În luna mai, autoritățile din comuna Săpata au finalizat reabilitarea DC 395 (Strada Bădițanilor), în satul Găinușa. Drumul a fost reparat și asfaltat pe un tronson de 400 de metri, fiind de asemenea executate șanțuri betonate. Întreaga investiție a fost suportată din bugetul local.
Tot din luna mai au început și lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural Săpata. Investițiile în lăcașul cultural sunt realizate cu fonduri europene, pe baza unui proiect derulat prin AFIR. Până acum s-a lucrat cu preponderență la interior, au fost decojiți pereții și a fost scoasă vechea pardoseală. Proiectul este unul destul de complex și mai prevede înlocuirea acoperișului, subzidire pentru refacerea structurii clădirii, amenajarea de grupuri sanitare și montarea unei centrale termice. Ulterior căminul cultural va fi dotat. Pe viitor, în noua locație vor fi organizate activități cultural-artistice, serbări școlare, tabăra de pictură pe sticlă, dar și întâlniri cu cetățenii comunei. Totodată, amenajarea grupurilor sanitare de la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” se apropie de finalizare.