stefan cel mare 1În organizarea Primăriei și a Consiliului Local Ștefan cel Mare, duminică, 19 mai, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Zilei Comunei Ștefan cel Mare. Sărbătoarea s-a desfășurat în curtea Căminului Cultural și a cuprins manifestări culturale și artistice pentru toate vârstele.
La deschiderea evenimentului au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Mânzână, și primarii din Costești, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni și Slobozia. Alături de oaspeții din administrația locală și județeană, primarul Niculae Vidan a premiat un cuplu din localitate care anul acesta a împlinit 50 de ani de căsătorie, mai mulți cetățeni care au trecut pragul vârstei de 90 de ani și două eleve de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare cu rezultate excelente la învățătură (Florea Adelina Georgiana și Moraru Florentina Cornelia).

 

 

stefan cel mare 2După festivitatea de premiere, pe scena amplasată în vecinătatea noului dispensar ce urmează a fi inaugurat în comună, au urcat soliștii și ansamblurile responsabile cu voia bună. Programul artistic a fost deschis de copiii de la școala din localitate, aceștia încântând audiența cu cântece și dansuri populare. Frumusețea folclorului românesc a fost încă o dată pusă în valoare de talentul și dăruirea elevilor din Ștefan cel Mare. Atmosfera de petrecere a fost întreținută de Ansamblul ”Doruri muscelene” din Mihăiești și de Ansamblul ”Codrulețul” din Găești. Cei prezenți s-au bucurat și de un recital la nai al artistului Adrian Crivăț. ”Suntem mândri că am reușit să aducem această sărbătoare la cea de-a IX-a ediție. Am reușit acest lucru cu ajutorul unor sponsori care întotdeauna au fost alături de noi și le mulțumesc. Mă bucur că și reprezentanții administrației județene și primarii localităților învecinate sunt alături de noi în această zi festivă. Realizările administrației locale de anul acesta, deloc puține la număr, au fost posibile cu sprijinul Consiliului Local, al Consiliului Județean și al Guvernului, prin PNDL. La mulți ani tuturor locuitorilor comunei Ștefan cel Mare și să ne bucurăm împreună de aceste realizări!”, a declarat primarul Niculae Vidan.