negrasi 1Una dintre cele mai renumite sărbători argeșene, prin unicitatea ei, ”Sărbătoarea Narciselor” de la Negrași, s-a bucurat anul acesta de o participare extraordinară din partea turiștilor. De altfel, de la an la an, prin promovarea intensă, evenimentul atrage un număr crescând de iubitori ai frumosului, ai florilor și a celor care știu să prețuiască natura, care ne oferă tablouri spectaculoase.

Poiana de la Negrași, declarată sit protejat – rezervație naturală - din 1966, oferă celor ce vin să admire delicatele flori cu un parfum amețitor o imagine a raiului de pământ, un colțișor de splendoare care ne face pe toți să ne simțim umili și recunoscători în fața măiestriei și perfecțiunii naturii. Sărbătoarea este, așadar, una închinată bucuriei și a căpătat, de la an la an, valențe noi, identificându-se cu sărbătoarea întregii comunități și, de ce nu, a Argeșului. Promovarea intensă care i-a adus notorietatea este meritul celor care au păstorit localitatea.”Sărbătoarea Narciselor a ajuns la cea de-a 51 a ediție, fiind cea mai veche sărbătoare a florilor din țară, ceea ce spune foarte mult. Este, între-adevăr, una dintre cele mai cunoscute evenimente din Argeș și din țară, devenind brandul nostru. Chiar și anul acesta am fost prezenți la un târg de turism, unde am amenajat un stand dedicat exclusiv promovării Poienii Narciselor. Feed-back-ul a fost pe măsură, ca dovadă că românii știu să-și aprecieze frumusețea locurilor. În condițiile în care peste tot în lume omul a făcut ravagii asupra mediului înconjurător, este cu atât mai important că noi am reușit să protejăm poiana și să transformăm Sărbătoarea Narciselor într-un eveniment de rang național. Fiind o sărbătoare a întregii comunități, Festivalul Narciselor a devenit o sărbătoare câmpenească și, concomitent, am celebrat și Ziua Localității, fiindcă alături de peisaj, oamenii sunt cei care dau valoare locurilor. An de an facem eforturi să dezvoltăm localitatea, iar faptele vorbesc de la sine. Avem proiecte pentru modernizarea școlilor, am făcut pași importanți în dezvoltarea infrastructurii, a sănătății, a culturii ”, a declarat primarul Constantin Alexandru.
negrasi 2Evenimentul s-a bucurat și de prezența oficialităților județene și centrale care, alături de edilul șef au oferit diplome de fidelitate cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsnicie și profesorilor pensionari ai comunei, întărind încă o dată ideea că frumusețea unui loc este dată și de comunitate.
“În afara privilegiului de a vă fi născut pe aceste meleaguri pitorești și de a avea această comoară naturală, cetățenii din Negrași se mai pot bucura și că au oameni destoinici care îi păstoresc, și mă refer aici la conducerea Primăriei și la Consiliului Local, care încearcă zi de zi și reușesc să vină în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă comunitatea. Vom fi alături de ei în toate proiectele pe care le întreprind.”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Organizatorii, conducerea Primăriei și Consiliul Local au oferit participanților și un spectacol de zile mari, pe scenă urcând, alături de talentații copii ai comunei, artiști populari care au făcut să răsune Poiana cu cântecele lor și au adus un plus de bucurie celor prezenți.