cicanesti 1Conform tradiției, în a treia duminică a lunii iunie, locuitorii comunei Cicănești îmbracă straie de sărbătoare și vin să petreacă la cea mai cunoscută sărbătoare locală, Tamașiana. Populara sărbătoare câmpenească organizată de autoritățile din Cicănești ajunge anul acesta la cea de-a 38-a ediție.
Astfel, pe 16 iunie, fii satului sunt așteptați să se reîntoarcă la vatră, iar oaspeții de pretutindeni sunt invitați să se bucure de frumusețea locurilor și a obiceiurilor din zona de nord a Văii Argeșului. Sărbătoarea de pe Dealul Tamașului vine anul acesta și cu o noutate. Administrația locală a construit o scenă special pentru eveniment, pe care vor urca ansambluri folclorice și cunoscuți interpreți de muzică populară. Nu vor lipsi locurile special amenajate pentru copii și nici terasele cu mici și bere. Se anunța astfel o nouă ediție de excepție a sărbătorii anuale de la Cicănești!

A început modernizarea dispensarului
La momentul actual, autoritățile din Cicănești sunt implicate în proiecte derulate pe mai multe planuri. ”Se lucrează la extinderea rețelei de canalizare, proiect finanțat din fonduri europene prin Măsura 7.2. Deocamdată lucrurile merg mai greoi, dar sper că firma constructoare va suplimenta forța de muncă pentru lucrare. De asemenea, continuăm lucrările de artă pe drumurile locale asfaltate prin PNDL 1. S-a început lucrul și la proiectul de reabilitare și extindere a dispensarului uman din comună. Consiliul Județean ne-a alocat 2 miliarde de lei vechi pentru această investiție la care vom contribui și noi cu fonduri din bugetul propriu. Alte 1,5 miliarde de lei au fost alocate pentru cofinanțarea proiectului de modernizare a Școlii Nicolești, investiție derulată prin PNDL 2. Aici lucrările au fost finalizate, copiii au fost mutați în școală, beneficiază acum de condiții excelente pentru învățământ”, afirmă primarul Ion Ionescu.