babanaLa puțin timp după ce Primăria Băbana a preluat în administrare de la Consiliul Județean Argeș porțiunea care trece traversează comuna din drumul Poiana Lacului-Cocu-Richițele (DJ 731B), o porțiune de peste 1 km din acest drum a fost deja asfaltată! Edilul din Băbana speră ca anul viitor să poată asfalta alți 1,7 km.
“S-a turnat asfalt pe ambele benzi, pe o lungime de 1174 metri. Pe 235 de metri din acest drum am turnat covor asfaltic doar pe o singură bandă. E zona în care Pârâul Vârtej erodează malurile, astfel că așteptăm ca cei de la Apele Române să execute lucrări de prevenire a acestui fenomen. Altfel, asfaltam degeaba și cealaltă bandă. Sper din tot sufletul ca anul viitor să reușim să asfaltăm încă 1700 metri. În acest sens mă aștept și la un ajutor financiar de la Consiliul Județean.”, spune edilul Bebe Ivan.

Săptămâna viitoare cetățenii din Băbana sunt așteptați la inaugurarea noii săli de sport, investiție susținută integral de la bugetul local al comunei. Sala are 300 de metri pătrați, în ea copiii de la Școala Băbana putând să practice o serie de sporturi precum gimnastică, judo sau karate. Elevii de la această unitate de învățământ beneficiază și de un vestiar, realizat în urmă cu doi ani, dar și de un teren de sport, urmare a unui premiu în valoare de 30.000 de euro câștigat la “Olimpiada Kaufland”.