mozaceniDouă proiecte primordiale pentru dezvoltarea locală prind contur anul acesta în comuna Mozăceni. Autoritățile locale vor demara lucrările de asfaltare a DC 101A și vor relua lucrările de introducere a sistemului de canalizare în localitate.
”DC 101A este un drum de maximă importanță pentru comunitatea din Mozăceni, dar și pentru întreaga zona de sud a județului. Pe raza acestui drum se regăsesc mai multe obiective de interes pentru cetățeni: Centrul de Permanență, Stația de Ambulanță, Căminul pentru persoane vârstnice Mozăceni, Farmacia, Dispensarul uman și Grădinița Babaroaga. Asfaltarea era un obiectiv prioritar, iar acum acesta se va concretiza. Consiliul Județean a alocat 200.000 de lei pentru modernizarea drumului, sumă la care vom contribui cu fonduri din bugetul local pentru realizarea lucrărilor de asfaltare”, declară primărița Liana Corina Dună. De asemenea, în perioada următoare vor fi reluate lucrările la sistemul de canalizare al comunei, proiect realizat momentan în proporție de 20%. Investiția se va derula cu finanțare guvernamentală prin PNDL.

Utilaj achiziționat cu fonduri europene
mozaceniPrimăria Mozăceni a achiziționat de curând un utilaj pentru lucrările de gospodărire comunală. Autocamionul a fost achiziționat pe baza unui proiect cu finanțare europeană și este utilizat pentru o gamă largă de lucrări edilitare, în vederea întreținerii domeniului public și privat al comunei Mozăceni.
Pe de altă parte, administrația comunei Mozăceni își propune ca anul acesta să realizeze cadastrul sistematic pentru un număr de aproximativ 600 de imobile de pe raza comunei. ”Este vorba de suprafețe de teren din extravilanul comunei. Prioritate vor avea terenurile de la granița cu comuna Izvoru fiind necesară regrănițuirea comunei noastre. Lucrările de cadastru vor fi realizate cu finanțare de la stat prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 derulat prin ANCPI. Cetățenii vor primi gratuit documentele pentru imobilele cadastrate”, precizează șefa administrației din Mozăceni.