mioveni 1Prezent în județul Argeș pentru a evalua stadiul mai multor lucrări de infrastructură rutieră (inclusiv sensul giratoriu de pe DN 73, la intersecția spre Colibași), Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a dat asigurări că, cel mai târziu, din toamna acestui an, Bulevardul Dacia din Mioveni va fi asfaltat. CNAIR a aprobat proiectul de asfaltare a Drumului Național 73D, pe întreaga porțiune a Bulevardului Dacia, care cuprinde aproximativ 9 km.
Lucrările de asfaltare vor fi programate în două etape, prima în 2019, iar cea de-a doua în 2020. O etapă va cuprinde porțiunea cuprinsă de la intrarea în cartierul Mioveni (zona Robea) până la Podul Getica din Racovița, iar etapa a doua va cuprinde porțiunea cuprinsă de la Robea până la KM 0 al intersecției dintre DN 73 cu DN 73D.

Conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltare la Bulevardul Dacia vor începe după finalizarea proiectului de reconfigurare a sensului giratoriu din intersecția DN 73 (Pitești-Câmpulung) cu DN 73D (Bulevardul Dacia - Mioveni).
Vești bune și de la Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale. Marți, 28 mai, va avea loc ultima întrunire a comisiei interministeriale privind aprobarea proiectului și alocarea fondurilor necesare realizării podului rutier din cartierul Racovița, peste Râul Argeșel, între DN 73D și DC 85, care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești. După această ultimă etapă, urmează scoaterea la licitație și execuția podului.
Conform proiectului avizat, noul pod va avea o lungime de 81,20 m și o lățime de 13 m, cu două benzi de circulație, încadrate de trotuare pietonale. Podul va avea o deschidere de 73 m și 35,50 m înălțime. Suprafața totală a podului va fi de 6600 mp, incluzând drumul amenajat și rampele de acces. Durata de realizare a podului este de 24 de luni, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 18 luni.