valea iasuluiSărbătoare la început de lună iunie în comuna Valea Iașului! Pe 2 iunie, începând cu orele 13.30, la Căminul Cultural Valea Iașului au loc manifestările dedicate celei de-a XVII-a ediții a Zilei Comunei Valea Iașului.
Cu acest prilej administrația locală va onora mai multe categorii de cetățeni. Vor fi premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie anul acesta – ”Nunta de aur” – 9 la număr, persoanele care au împlinit sau împlinesc anul acesta 80 de ani (28 persoane) și cetățenii care au peste 80 de ani (134 de persoane). Toți aceștia vor primi flori, diplome și câte un premiu în valoare de 200 de lei din partea Primăriei. De asemenea, alte 11 cupluri din localitate care anul acesta împlinesc 25 de ani de căsătorie  - ”Nunta de argint” vor primi diplome, nu și premii bănești, din partea autorităților locale. După festivități, sărbătoarea locuitorilor din Valea Iașului va continua cu un program artistic. În debutul acestuia, pe scena căminului cultural vor urca copiii de la Școala Gimnazială Valea Iașului, formația de cântece și dansuri ”Mândrulița” din localitate și formația ”Posada” din Curtea de Argeș. Sărbătoarea va continua cu o serbare câmpenească, iar spre seară toți cei prezenți se vor bucura de un foc de artificii.

Stadiul proiectelor
Pe plan investițional, administrația comunei Valea Iașului urmărește în continuare proiecte derulate pe trei domenii. Proiectul de canalizare se află în etapa pregătirii documentației de licitație, din bugetul local fiind alocată o sumă de bani pentru demararea procedurilor de achiziție. În cazul proiectului de asfaltare a unui număr de 27 de străzi din comună, însumând circa 17 km de drumuri, autoritățile se află în faza realizării studiului de fezabilitate. ”În ceea ce privește extinderea rețelei de gaze în comuna Valea Iașului, cu mențiunea că utilitatea este deja asigurată pentru 350 de gospodării din satele Mustățești, Valea Uleului și Cerbureni, ne propunem extinderea acesteia la un număr de alte 450 de gospodării din satele Cerbureni, Valea Iașului, Ungureni, Bărbălătești și Borovinești. Momentan se lucrează la studiul de fezabilitate pentru proiectul de extindere a rețelei de gaze. Repartiția de gaze pentru întreaga localitate este stabilită prin HG din 1999”, declară primarul Nicolae Barbu.