racaAdministrația comunei Râca a încheiat lucrările de cadastru pentru 2.000 de imobile de pe raza localității, pe baza programului național finanțat de stat. Autoritățile locale intenționează ca în viitorul apropiat să acceseze fonduri pentru cadastrarea gratuită a încă 2.000 de imobile din comună.
”Am finalizat cadastrarea pentru 1.600 de hectare din extravilanul localității și 400 de hectare din intravilan. Lucrările s-au derulat cu finanțare prin ANCPI și urmează ca oficiul județean să elibereze documentele pentru cetățeni. Avem în vedere continuarea acestui proces de cadastrare sistematică și în acest scop vom încerca să obținem noi fonduri pentru alte 2.000 de imobile”, declară primarul Georgel Burcea. Pe de altă parte, funcționarii din cadrul Primăriei Râca au finalizat procesul de eliberare a adeverințelor pentru dosarele APIA. Au fost înregistrate 120 de solicitări pentru obținerea subvențiilor agricole, toate dosarele fermierilor fiind depuse la Centrul APIA din orașul Costești.

Proiect pentru asfalt
Administrația locală continuă să caute soluții pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală. Pentru cel mai nou dintre acestea finanțarea ar putea veni chiar prin noul fond de investiții constituit de Guvern. ”Am depus în cadrul măsurilor de finanțare ale Fondului pentru Dezvoltare și Investiții un proiect privind asfaltarea a 4,5 km de drumuri comunale în satele Râca, Bucov și Adunați. Lucrările de asfaltare ar veni astfel în completarea celor realizate anul trecut în cadrul proiectului finanțat prin PNDL. Sper să obținem cât mai curând finanțare pentru proiect pentru a putea continua modernizarea drumurilor din localitate”, adaugă primarul Georgel Burcea.