baiculestiPe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de la finalul lunii mai sunt incluse mai multe propuneri privind implementarea unor proiecte de interes public în comuna Băiculești. Primarul Niculae Dragnea propune aleșilor locali proiecte pentru modernizarea iluminatului public, întocmirea unor documentații pentru modernizarea drumurilor comunale și amenajarea unor locuri de joacă.
”Unul dintre proiecte prevede modernizarea rețelei de iluminat public de-a lungul drumului național, adică pe o lungime de aproximativ 12 km. 300 de lămpi noi de tip LED ar urma să fie montate în locul vechilor becuri, cu iluminat din stâlp în stâlp. Sursa de finanțare a investiției o constituie bugetul local. Un alt proiect urmărește demararea cu fonduri proprii a procedurilor necesare întocmirii unor documentații pentru modernizarea anumitor drumuri comunale. Vreau să facem proiectul tehnic și, ulterior, vom căuta finanțare pentru realizarea lucrărilor. Cel de-al treilea proiect are în vedere amenajarea a patru locuri de joacă în comuna Băiculești. Acestea ar urma să fie realizate la grădinițele din satele Valea Brazilor, Anghinești, Zigoneni și Mănicești”, declară primarul Niculae Dragnea.

Pe două tronsoane de drum din localitate se desfășoară lucrări de modernizare. Pe DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni a fost turnat primul strat de asfalt. Cei 5,4 km de drum comunal sunt asfaltați cu fonduri europene prin AFIR. De asemenea, pe DJ 704H Băiculești-Curtea de Argeș se fac pregătirile pentru asfaltare. Lucrarea este realizată de Consiliul Județean Argeș.

Crosul ”Campionii bucuriei”, în satul Tutana
Lucrările la terenul multifuncțional de sport cu gazon sintetic din satul Tutana au început în luna mai. Autoritățile din Băiculești au emis ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului investiția în spațiul de agrement urmând să fie gata la finalul anului.
În preajma Zilei Copilului, marți, 28 mai, în satul Tutana, are loc competiția sportivă Crosul ”Campionii bucuriei”. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Primăria Băiculești, parohiile și școlile de pe raza comunei. 250 de copii din localitate participă la competiție, aceștia având de parcurs un traseu de 500 de metri. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului oferă câștigătorilor medalii, diplome și premii.