poienari de muscelChiar dacă primăvara nu și-a intrat propriu-zis în drepturi, în comuna Poienarii de Muscel a fost dat startul lucrărilor programate pentru anul în curs. Concret, au fost reluate lucrările la amenajarea dispensarului uman din satul de centru, investiție derulată prin PNDL 2.
”A fost realizată instalația termică, montajul țevilor, al caloriferelor, în scurt timp va fi pusă și centrala termică. Apoi muncitorii se vor apuca de lucru la nivelul de jos, au de separat niște ziduri, de tencuit, mai sunt destule de făcut. Important este să ne încadrăm în termenul stabilit, constructorul să aloce forța de muncă, materialele și utilajele necesare realizării lucrării. Din primăvară vom relua lucrările și la celălalt proiect derulat prin PNDL, captarea izvorului de apă de la Valea Iederii. Deocamdată nu se poate lucra acolo, a fost totul înghețat, așteptăm să se usuce bine ca să putem reîncepe”, precizează primarul Ion Banzea. Totodată, la rectificarea de final de an a Consiliului Județean, administrația comunei Poienarii de Muscel a primit suma de 100.000 de lei. Banii au fost destinați lucrărilor efectuate la Grădinița nr. 1 Poienari, suma acoperind restanțele la plata lucrărilor efectuate în cadrul unității școlare.

Pe de altă parte, taxele și impozitele pe care cetățenii comunei trebuie să le plătească anul acesta nu au fost majorate. Singura modificare este aceea la taxa pentru gunoi, în condițiile în care operatorul de salubritate din județ a decis ca din 2019 să taxeze colectarea deșeurilor în funcție de cantitatea de gunoi ridicată din fiecare localitate. Astfel, fiecare comună va plăti taxe în funcție de cât gunoi produce. Punctual, la Poienarii de Muscel, taxa pe persoană a fost stabilită la suma de 6 lei/lună. ”Trebuie să-i facem pe cetățeni să conștientizeze importanța colectării selective. Să nu mai arunce la tomberoane decât gunoiul menajer, nu absolut toate resturile de prin gospodării sau cenușa de la sobe. Cu cât producem mai mult gunoi, cu atât vom plăti taxe mai mari. Intenționăm ca pe viitor să montăm camere video la tomberoane, pentru a avea o cât mai bună supraveghere asupra deșeurilor. De anul viitor vom trece la colectarea din poartă în poartă și trebuie să ne aliniem la cerințele actuale”, declară primarul Ion Banzea.

Primăvara să vă aducă împlinire și noroc, fericire și iubire! Să aveți parte de un 8 Martie de poveste, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel
Primar, Ion Banzea