Tipărire

babanaAdministrația din Băbana a inițiat demersurile pentru implementarea unui proiect de mare utilitate pentru cetățeni: alimentare cu gaze în toate comuna. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, conducta urmând să ajungă inclusiv în cele mai izolate cătune din localitate.

„Este un proiect de durată, dar trebuia să încercăm să profităm de această oportunitate, respectiv de Fondul de Investiții creat de Guvern.  Pentru noi, din fonduri proprii, această investiție era irealizabilă. Dar, cu găsirea finanțării, este altceva. Pentru canalizare, spre exemplu, am depus proiect de 4,8 milioane de lei. Alții au depus proiecte mult mai mari, așa că am curaj. Vrem să fim printre primii, riscurile sunt minime. Putem pierde numai câteva avize, care pot expira. Este vorba de câteva sute de lei, un risc minor raportat la mărimea proiectului. Lungimea conductei este uriașă, 64 de kilometri! Un asemenea proiect, desigur, este un mare consumator de bani, dar și de timp. Dacă, însă, anul acesta, reușim să facem pașii inițiali, este bine. Este un proiect ce se va desfășura pe durata a cel puțin cinci ani.”, spune primarul din Băbana, Bebe Ivan.

Bucuriile, sănătatea şi fericirea să vă însoţească pretutindeni, doamnelor şi domnişoarelor! Un 8 Martie plin de împliniri, alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Băbana
Primar, Bebe Ivan