IMG 20190226 WA0001Dispensarul uman realizat de autoritățile din comuna Ștefan cel Mare va fi gata în această primăvară. Lucrările la obiectivul finanțat prin PNDL 2 se apropie de finalizare, momentan fiind realizate ultimele finisaje interioare. Noul dispensar din localitate cuprinde un cabinet pentru medicina de familie, cu sală de tratamente, sală de așteptare și grupuri sanitare, dar și un cabinet stomatologic și un spațiu pentru farmacie.
La etaj au fost amenajate două garsoniere pentru medicii care vor veni să lucreze în unitatea medicală din Ștefan cel Mare, dar și o sală pentru arhivă. Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat fonduri în valoare de aproximativ 14 miliarde de lei pentru realizarea dispensarului.

”Continuă în această perioadă lucrările de renovare interioară a Școlii cu clasele I-VIII Ștefan cel Mare, proiect realizat cu fonduri locale și sprijinul administrației județene. Până la începutul lunii martie va fi gata o treime din întreaga lucrare. Mă refer la corpul unității în care se află laboratoarele școlii și două săli de clasă. Intenționăm ca în această vară să finalizăm lucrările, astfel încât, la debutul viitorului an școlar, copiii să fie primiți într-o unitate școlară modernizată”, declară primarul Niculae Vidan. De asemenea, în 2019 urmează a fi implementat un proiect cu fonduri europene la Ștefan cel Mare. Este vorba de montarea unui sistem de supraveghere video în comună, cu camere amplasate la intrările în localitate și în toată zona centrală. Proiectul a fost declarat eligibil și va fi finanțat prin AFIR. Urmează ca primarul Niculae Vidan să fie chemat la Târgoviște pentru semnarea contractului de finanțare, iar ulterior proiectul va intra în implementare.  

8 Martie să vă fie prilej de bucurie, să simțiți mai puțin apăsarea grijilor și să vă umpleți sufletul de căldura primăverii! La mulți ani tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Ștefan cel Mare
Primar, Niculae Vidan