vulturestiAutoritățile din Vulturești informează cetățenii că taxele și impozitele pentru 2019 nu au suferit modificări, fiind menținute la nivelul de anul trecut. Singura schimbare este cea la taxa pentru colectarea gunoiului, din acest an calculul făcându-se pe cantitatea de deșeuri colectată din fiecare localitate.

De altfel, în perioada imediat următoare, administrația comunei Vulturești va organiza întâlniri cu cetățenii pe această temă, accentul fiind pus pe conștientizarea beneficiilor aduse de colectarea selectivă, pornind chiar de la reducerea taxei plătite pentru salubrizare. ”Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu este în beneficiul lor și al nimănui să arunce la gunoi absolut toate deșeurile pe care le produc în gospodării. Cu cât aruncăm mai mult gunoi, cu atât vom plăti mai mult pentru salubritate. Îi rog să nu mai arunce la pubele resturi de la materiale de construcții, rumeguș sau cenușă. Toate acesta pot fi reciclate, în mediul rural există această posibilitate. Trebuie colectate doar deșeurile menajere. Oamenii trebuie să înțeleagă că depinde numai de ei să plătească mai puțin pentru colectarea gunoiului. Voi merge să discut cu cetățenii, vom face o campanie de informare cu privire la colectarea selectivă. Este până la urmă și o chestiune de educație civică, trebuie să fim mai responsabili. Recomandarea către locuitorii comunei Vulturești este să respecte aceste reguli de colectare a deșeurilor pentru a putea fi reduse costurile la facturile pentru gunoi”, declară primărița Irina Poșircă.

Iluminat public modernizat
Referitor la proiectul de modernizare a iluminatului public, derulat independent de resursele disponibile în bugetul local, mai exact pe baza fondurilor europene, acesta se află în etapa premergătoare implementării. În luna februarie, reprezentanții AFIR vor efectua vizita în teren pentru evaluarea lucrărilor, iar ulterior autoritățile din Vulturești vor semna contractul de finanțare a investiției. Aceasta presupune înlocuirea becurilor vechi cu lămpi cu led pe drumul național (6 km) și pe DC 51 Vulturești-Bârzești (3,5 km). Lămpile cu led vor fi montate din stâlp în stâlp, iar pe viitor vor fi realizate modernizări ale rețelei de iluminat public și în alte zone din localitate.

Fie ca 8  Martie să vă fie un prilej de bucurie pentru toate femeile. Să simţiţi mai puţin apăsarea grijilor şi să vă umpleţi gândurile şi sufletul de căldura primăverii! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Vulturești
Primar, Irina Poșircă