sapata 1Din luna februarie, Serviciul de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Săpata beneficiază de un nou utilaj, achiziționat cu fonduri europene. ”Pe baza unui proiect derulat prin GAL, am reușit să achiziționăm un buldoexcavator pentru lucrări de gospodărire comunală. Utilajul va fi folosit pentru amenajarea șanțurilor și reabilitarea drumurilor, dar și pentru alte lucrări de întreținere a infrastructurii. Vom angaja o persoană care va lucra pe acest utilaj, deocamdată nu avem pe cineva încadrat pentru această activitate. Acesta este cel de-al doilea utilaj intrat în dotarea Serviciului de Gospodărire Comunală, după autoutilitara 4X4 pentru deszăpezire”, precizează primarul Laurențiu Micu.

Totodată, un alt proiect finanțat din fonduri europene, reabilitarea și dotarea Căminului Cultural Săpata, a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește implementarea. În luna februarie a fost finalizată licitația pentru lucrări. În primăvară autoritățile locale vor emite ordinul de începere a lucrărilor, cel mai probabil în luna aprilie, după cum estimează edilul șef din Săpata. Investițiile constau în înlocuirea acoperișului, subzidire pentru refacerea structurii clădirii, amenajarea grupurilor sanitare și montarea unei centrale termice.
Pe de altă parte, cetățenii comunei Săpata trebuie să știe că taxele și impozitele locale nu au fost majorate anul acesta. Singura schimbare apărută este cea la taxa pentru gunoi. Începând din acest an, valoarea acesteia a crescut de la 3,5 lei la 5 lei/persoană/lună, deoarece din 2019 operatorul de salubritate va aplica taxa pe cantitatea de deșeuri produsă de fiecare localitate, și nu pe persoană. ”Din luna iunie estimez că vom trece la colectarea din poartă în poartă a gunoiului. sapata 2Vom împărți pubele pentru toate gospodăriile, circa 800 de pubele în toată comuna. De asemenea, cetățenii vor primi saci pentru sortarea deșeurilor din hârtie, carton și plastic, dar și compostoare pentru reciclarea resturilor vegetale. Încercăm să încurajăm astfel colectarea selectivă. Tocmai de aceea vom organiza și întâlniri cu cetățenii pentru a le explica beneficiile acestui tip de colectare a deșeurilor. La containerele pentru gunoi nu trebuie aruncate absolut toate deșeurile produse în gospodărie, unele dintre acestea pot reciclate, și astfel scade cantitatea de gunoi produs și, implicit, tariful plătit”, afirmă primarul Laurențiu Micu.

În prag de primăvară, cu ocazia zilei de 8 Martie, urăm tuturor doamnelor și domnișoarelor multă sănătate și fericire alături de cei dragi. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Săpata
Primar, Laurențiu  Micu