cocuAdministrația comunei Cocu a demarat lucrările la cel mai important proiect derulat în localitate: introducerea canalizării. Vremea bună din luna februarie a permis începerea săpăturilor pentru introducerea conductelor pe DC 176 Richițele de Sus-Richițele de Jos, drum care va fi asfaltat după introducerea canalizării.

Rețeaua va avea o lungime de 11 km, o stație de epurare și mai multe stații de pompare și va acoperi satele Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu. Investiția este finanțată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. În paralel, autoritățile din Cocu se ocupă de ultimele demersuri în vederea punerii în funcțiune a centralei fotovoltaice din localitate. Conducerea administrativă a localității va semna un protocol cu ANRE în scopul obținerii licenței de furnizor de energie electrică. Pe viitor, producția de energie electrică de la centrala fotovoltaică va servi la asigurarea consumului cu iluminatul public și funcționarea instituțiilor de pe raza comunei.

Noutăți privind taxele și impozitele
În ceea ce privește taxele și impozitele locale, acestea au rămas la același nivel din 2018. Cetățenii care își achită obligațiile fiscale până la data de 31 martie primesc și o reducere de 10% din valoarea acestora. Singura majorare a fost aplicată la taxa pentru gunoi, din cauza schimbării politicii tarifare practicate de către operatorul de salubritate din județ. Din 2019, cantitățile de deșeuri produse la nivel de localitate influențează direct costul serviciului de salubritate, preţul fiind dat de cantitatea totală strânsă într-o lună dintr-o localitate împărţit la numărul de locuitori.”Pe parcursul acestui an vom majora și prețul la metrul cub de apă. Nu mai putem funcționa cu aceleași tarife. Avem același preț din anul 2008. De atunci s-au schimbat multe, salariile au crescut, prețul curentului electric a crescut. În funcție și de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție, vom încerca să suportăm o parte din cheltuieli, astfel încât să nu mărim prea mult tariful, majorarea să poată fi suportată mai ușor de cetățeni”, declară primarul Gheorghe Țucă. Primăria Cocu administrează propriul serviciu de alimentare cu apă, activitatea nefiind concesionată către operatori privați.

La fiecare început de martie, timpul pare că se opreşte să aducă un omagiu celor ce ne-au dat viaţă, celor ce sunt alături de noi la bine şi la greu. Sănătate, fericire şi numai bucurii tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă